Un elev din Teleorman acuză că patru colegi l-au agresat sexual

Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman a primit, miercuri, o plângere formulată de mama unui elev în clasa a IX-a la Liceul Rulmentul din Alexandria, care susține că băiatul ei a fost abuzat sexual de mai mulți colegi. Fapta blamată e cu atât mai gravă cu cât elevul ar suferi și de unele afecțiuni de natură psihică.

04 apr. 2019, 05:57
Un elev din Teleorman acuză că patru colegi l-au agresat sexual

Purtătorul de cuvânt al Poliției Teleorman, Teodora Dragole spune că mama copilului „a sesizat că fiul ei, în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a la un liceu din Alexandria ar fi fost agresat sexual de mai mulți colegi. Nu se știe dacă asta s-a întâmplat o singură dată sau în mod repetat, aceste aspecte se vor clarifica în urma cercetărilor. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii de agresiune sexuală, urmând a se propune soluție prin Parchet.”

Valeria Gherghe, inspector școlar general în cadrul ISJ Teleorman și-a exprimat speranța ca acuzațiile să nu fie reale.

„Da, m-a anunțat și pe mine directoarea, se pare că e o anchetă în desfășurare, părinții ar fi depus plângere la poliție. Se zice că s-a întâmplat, că nu avem acum nicio certitudine, dar că s-a întâmplat în perioada februarie-martie. Plângerea s-a făcut și la poliție, de mâine merg cu colegii mei într-o anchetă la liceu, poliția desfășoară propria anchetă, a descarcat filmări, pe care le-a predat liceul. Liceul are camere de supraveghere. În același timp, noi sperăm că nu este așa pentru că este un copil cu probleme. Să sperăm că lucrurile nu se adeveresc”, a declarat Valeria Gherghe.

Acuzațiile se îndreaptă către mai mulți colegi, doi dintre ei de fiind de la o clasă mai mare. Conducerea unității de învățământ nu a putut fi contactată pentru a comenta cele acuzate.