Un elev olimpic român va lucra la Facebook

Rareş Buhai, elevul bistriţean cu cel mai mare număr de medalii de aur câştigate la olimpiade internaţionale, și care a fost ofertat de trei universităţi americane, între care MIT și Harvard, va lucra în vara anului 2016 pentru Facebook.

21 dec. 2015, 14:52
Un elev olimpic român va lucra la Facebook

Rareș Buhai, care în prezent este student în anul I la Massachusetts Institute of Technology (MIT) a făcut mărturisirea într-un interviu acordat publicației TimpOnline.ro, unde a explicat cum a reușit să fie remarcat de Facebook și care sunt așteptările sale de la noul job.

La vară o să fac un internship la Facebook în Menlo Park la Headquarters. Sunt foarte curios cum va fi să lucrez într-o companie de talia aceasta. Voi lucra full time ca software engineer timp de trei luni. Ca să fiu acceptat, a trebuit să aplic. Am avut nişte interviuri care au constat din genul de probleme pe care le-am întâlnit la olimpiadă, deci nu a fost o problemă pentru mine, iar apoi am primit o ofertă„, a precizat tânărul bistrițean

Rareş Buhai a absolvit Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa și a câştigat în fiecare an de liceu medalia de aur la olimpiada internaţională de informatică, dar şi la balcaniade şi alte concursuri internaţionale.