Un elev s-a ales cu dosar penal pentru lovire, după ce a agresat un adolescent

Poliţiştii l-au identificat pe agresorul unui tânăr de 17 ani, bătut luni în Parcul Arethia Tătărăscu din Târgu-Jiu. Este vorba despre un băiat de 15 ani care s-a ales cu dosar penal pentru lovire şi alte violenţe.

24 sept. 2013, 15:10
Un elev s-a ales cu dosar penal pentru lovire, după ce a agresat un adolescent

Tânărul de 15 ani este elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic Virgil Madgearu din Târgu-Jiu, iar victima sa este elev la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Romina Dochian.

Zece elevi au fost audiaţi luni la sediul IPJ Gorj.

„A fost identificat suspectul infracţiunii de lovire, este vorba despre un minor în vârstă de 15 ani, elev la un liceu din Târgu-Jiu. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru lovire sau alte violenţe. Poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc incidentul şi stabilirea răspunderii judiciare”, a menţionat Romina Dochian.

Directorul Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, Petre Ciungu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că a demarat o anchetă la nivelul şcolii, în urma căreia se vor lua măsurile prevăzute de regulament.

Citeşte şi Bătaie cu pumni şi picioare la un liceu din Ploieşti

„Am început imediat cum s-a aflat o anchetă. Au fost implicaţi elevii de la două şcoli, este vorba despre un conflict care dura de câteva zile, despre care nu ştiam, s-au hotărât să se întâlnească în parc şi să deconteze ce aveau ei de decontat. Am aflat că a fost implicat un elev de clasa a X-a de la Colegiul Economic Virgil Madgearu, care a chemat alături de el şi alţi elevi, printre care şi pe cel din clasa a IX-a, care a şi lovit aproape fără niciun rost pe elevul de la cealaltă şcoală, l-a lovit foarte grav. Vom hotărâ măsurile în consiliului profesoral. Cel din clasa a X-a, pentru că el a fost iniţiatorul, ar putea fi mutat disciplinar de la această şcoală, iar cel care a lovit, după ce vin şi rezultatele de la poliţie, vom hotărî în consecinţă. În orice caz, vor avea nota scăzută la purtare, cât de mică se poate, cei doi, dar probabil şi alţii care au fost implicaţi”, a precizat Petre Ciungu.

Un elev în vârstă de 17 ani a ajuns luni după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, după ce a fost implicat într-o altercaţie. Incidentul a avut loc în Parcul Arethia Tătărăscu din municipiul Târgu-Jiu, iar tânărul a intervenit să despartă nişte colegi care se luaseră la bătaie.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe, acesta a suferit o traumă craniană cu o plagă parietală dreaptă. Elevul a fost internat la Secţia Chirurgie I şi va mai rămâne în spital timp de câteva zile.

Citeşte şi ULUITOR: Un băiat de 4 ani şi-a SALVAT familia de un terorist şi l-a făcut să-şi ceară şi IERTARE