Un elicopter al marinei americane s-a prăbuşit pe puntea portavionului USS Reagan. Incidentul s-a petrecut în Marea Filipinelor

Un elicopter MH-60 Seahawk s-a prăbușit pe puntea de pilotaj a portavionului USS Ronald Reagan, la scurt timp după decolare, a anunţat vineri dimineaţă marina americană.

19 oct. 2018, 06:26
Un elicopter al marinei americane s-a prăbuşit pe puntea portavionului USS Reagan. Incidentul s-a petrecut în Marea Filipinelor

Potrivit US Navy, personalul rănit este „în condiții stabile” și niciuna dintre leziuni nu este de natură să pună în pericol viața vreunei persoane. Cu toate acestea, unii dintre militarii răniţi au fost evacuați pe uscat. Accidentul a avut loc în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3, ora României.

Deocamdată nu au fost date publicităţii alte date, referitoare la numărul răniţilor sau pagubele materiale. Totuşi este specificat că portavionul USS Reagan este în continuare pe deplin funcţional şi poate asigura operaţiunile de decolare şi aterizare.

În noiembrie 2017, un elicopter cargo C-2A Greyhound, cu 11 persoane la bord, s-a prăbuşit de asemenea în Marea Filipinelor în timp ce se întrepta spre USS Ronald Reagan, de la Baza Militară Iwakuni, din Japonia. Opt pasageri au supravieţuit, dar trei marinari, locotonentul Steven Combs, Seaman Matthew Chialastri şi Seaman Apprentice Bryan Grosso, au murit în accident.