Un elicopter încărcat cu TNT a explodat în Siberia. Nouă oameni şi-au pierdut viaţa

Un elicopter rus cu nouă persoane la bord, printre care şi responsabili ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a prăbuşit luni în regiunea Irkuţk din Siberia, au anunţat autorităţile locale, preluate de agenţiile internaţionale de presă.

06 mai 2013, 12:57
Un elicopter încărcat cu TNT a explodat în Siberia. Nouă oameni şi-au pierdut viaţa

„Resturi ale elicopterului Mi-8 au fost descoperite la şapte kilometri de comuna Preobrajenka”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă pentru regiunea Irkuţk, Irina Rosius, conform agenţiei Itar-Tass, preluată de Agerpres. Ministrul adjunct regional pentru situaţii de urgenţă Valentin Neliubov a precizat că nouă persoane se aflau la bordul aeronavei, după ce informaţii preliminare au vehiculat diverse cifre.

Aparatul mai transporta şi 1,9 tone de trinitrotoluen (TNT), un explozibil puternic folosit pentru a sparge gheaţa în Siberia.

O echipă de intervenţie aflată la bordul unui alt elicopter a aterizat la doi kilometri de locul accidentului după ce a observat în cursul zborului „rămăşiţe umane”, a anunţat o sursă poliţienească pentru agenţia Interfax, adăugând că resturile aparatului se aflau pe o suprafaţă îngheţată. Autorităţile pierduseră contactul cu piloţii elicopterului Mi-8 al companiei aeriene Angara la jumătatea zilei. Pentru moment, cauzele accidentului rămân necunoscute.

Printre persoanele aflate la bord se aflau cei trei membri ai echipajului şi patru responsabili locali ai Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, inclusiv şeful interimar al ramurii locale a ministerului în regiunea Irkuţk, conform unei surse din cadrul serviciilor de securitate citată de Itar-Tass.