Un elicopter rusesc folosit la transportul înalţilor demnitari s-a prăbuşit pe aeroportul din Vnukovo

Vineri, 27 ianuarie, a avut loc un incident cu un elicopter Mi-8 pe aeroportul Vnukovo din Moscova. Presa rusă numește incidentul o „aterizare dură”. Incidentul este raportat de presa rusă, cu referire la administrația președintelui Federației Ruse.

27 ian. 2023, 17:27
Un elicopter rusesc folosit la transportul înalţilor demnitari s-a prăbuşit pe aeroportul din Vnukovo

Administrația Aeroportului din Vnukovo, din apropiere de Moscova, a dat asigurări, într-o primă reacție, că incidentul nu s-a soldat cu victime. Ulterior, agenția de presă Interfax a scris că există victime, dar nu a oferit alte detalii.

Serviciile de Urgență au evocat două cauze posibile pentru prăbușirea elicopterului: vremea nefavorabilă sau o defecțiune.

Cu toate acestea, administrația lui Putin a negat această versiune. Ei susțin că a fost deteriorată elicea la rotorul de la coada aparatului de zbor.

Kremlinul a recunoscut incidentul și faptul că elicopterul aparține Detașamentului Special de Zbor „Rusia”.

„Un elicopter al Detașamentului Special de Zbor „Rusia”, care asigură transportul oficialilor de vârf ai statului, a suferit avarii la rotorul cozii înainte de a decola de pe Aeroportul Vnukovo. Nu există răniți. Elicopterul s-a rotit înainte de decolare”, a declarat o reprezentantă a Kremlinului pentru agenția de presă RIA Novosti.

Citeşte şi: Kievul avertizează: „Rusia pregăteşte o ofensivă majoră cu utilizarea maximă a tuturor resurselor disponibile”