Un elicopter s-a prăbuşit peste o clădire din Manhattan: pilotul a murit UPDATE

Un elicopter s-a prăbuşit pe acoperişul unei clădiri din cartierul Manhattan din New York şi a produs un incendiu, a informat guvernatorul statului, Andrew Cuomo. O persoană a murit, relatează CNN şi CNBC.

10 iun. 2019, 18:13
Un elicopter s-a prăbuşit peste o clădire din Manhattan: pilotul a murit UPDATE

UPDATE: Pilotul elicopterului care s-a prăbuşit pe o clădire din Manhattan a decedat, fiind singura persoană aflată la bord, iar autorităţile au informat că nu există alte persoane rănite, relatează ABC.

Incendiul provocat în momentul prăbuşirii a fost stins, iar un oficial al Administraţiei Federale a Aviaţiei (FAA) a informat că nu există indicaţii că ar fi vorba de un atac terorist.

Prăbuşirea a avut loc într-o zi ploioasă şi cu ceaţă în New York. Atât aeroportul Newark cât şi LaGuardia reţin avioanele la sol din cauza vizibilităţii scăzute şi a fulgerelor.

Chiar dacă totul pare să fi fost un accident, guvernatorul Andrew Cuomo a declarat: „Dacă eşti din New York, suferi de PTSD de la atacurile de pe 11 septembrie … Aşa că imediat cum auzi că o aeronavă a intrat într-o clădire, cred că şi eu m-am gândit la ce s-a gândit fiecare newyorkez”.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că preşedintele Donald Trump a fost informat cu privire la situaţie.

„O treabă fenomenală făcută de pompierii noştri minunaţi care se află la faţa locului. Vă mulţumesc pentru tot ce faceţi 24/7/365! Administraţia Trump vă stă la dispoziţie pentru orice aveţi nevoie”, a scris Trump pe Twitter.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Cuomo a precizat că investigaţia preliminară a arătat că incendiul s-a declanşat în momentul impactului, iar persoanele din clădire au informat că au simţit cum clădirea se mişcă.

De asemenea, el a anunţat şi că incendiul se află sub control.

Elicopterul s-a prăbuşit pe clădirea 787 Seventh Avenue, care are 54 de etaje şi este localizată în partea de nord al Times Square.

Persoanele aflate în interior au fost evacuate imediat. În clădire au sediul mai multe companii precum BNP Paribas, Citibank şi firma de avocatură Willkie Farr & Gallagher.