Un elicopter SMURD va fi adus la Iaşi. Va deservi cinci judeţe din România şi R. Moldova

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a anunţat, joi, că la Iaşi va fi adus un al doilea elicopter SMURD, care va deservi cinci judeţe din România şi Republica Moldova.

08 aug. 2013, 17:16
Un elicopter SMURD va fi adus la Iaşi. Va deservi cinci judeţe din România şi R. Moldova

Raed Arafat a spus, într-o conferinţă de presă, că la Iaşi va fi adus al doilea elicopter SMURD, care va deservi servicii de urgenţă în zona de frontieră a României, respectiv judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Tulcea, Brăila, dar şi Republica Moldova.

„Mai sunt paşi de făcut, se lucrează la armonizarea legislativă, dar sigur este că la Iaşi va exista un al doilea elicopter SMURD. Asta înseamnă că în cazul unei revizii la elicopterul actual va mai exista un elicopter, astfel încât activitatea să nu fie întreruptă”, a spus Raed Arafat.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a solicitat aprobarea transferului unui teren în municipiul Iaşi de la Ministerul Afacerilor Interne către CJ, astfel încât această din urmă instituţie să poată amenaja un hangar pentru cele două elicoptere SMURD ce vor staţiona la Iaşi.