Un epidemiolog francez contrazice cifrele oficiale: „97% din teste sunt negative. Virusul nu mai circulă”

Laurent Toubiana, cercetător epidemiolog la Institul de cercetări medicale din Paris, denunţă "potopul de prostii insuportabile pe care îl vedem încontinuu", el anunțând că numărul semnatarilor platformei „Să nu mai guvernăm prin teamă” – din care face parte – a ajuns la 160. Într-un interviu pentru Radio Classique, el asigură că virusul nu circulă, susținând că 97% din teste sunt negative.

21 sept. 2020, 06:52
Un epidemiolog francez contrazice cifrele oficiale: „97% din teste sunt negative. Virusul nu mai circulă”

Laurent Toubiana denunță „praful în ochi” şi critică „potopul de prostii pe care îl auzim toată ziua”, arătând „laitmotivul care există de săptămâni: virusul circulă în continuare”.

Legat de subiectul cozilor lungi în fața laboratoarelor de teste, Laurent Toubiana răspunde: „Ceea ce este important este că 97% din cele 9 milioane de teste realizate sunt negative! 3% pozitive, este mai puțin decât marja de eroare! Vedem în fiecare zi și este evident că virusul nu circulă!„. Confruntat cu această afirmație, moderatorul l-a contrazis: „Dar cifrele arată că circulă„. Epidemiologul explică apoi că virusul a afectat o parte a populației între martie și mai, apoi a existat o urmă de epidemie, iar acum sunt cazuri sporadice.

Citeşte şi De ce apar forme severe de coronavirus la tineri. Doi experţi români au găsit explicaţia

Citând termenul „primul val”, epidemiologul respinge „teoria nebună a celui de-al doilea val”, susținând că, dacă „înlăturați această presupunere, totul se năruie”. Laurent Toubiana asigură că probabilitatea să existe un al doilea val este extrem de scăzută. „Acest virus emergent a afectat o parte a populației, o parte a fost expusă și a avut o formă slabă sau chiar asimptomatică a bolii. Nu vă temeți, epidemia este depășită„, a spus epidemiologul, citat de smartradio.ro.