Un europarlamentar trage semnalul de alarmă: În Germania există şi ROMÂNI victime ale sclaviei

Europarlamentarul Cătălin Ivan atrage atenția că și în Germania există români afectați de fenomenul sclaviei moderne.

12 iul. 2017, 07:18
Un europarlamentar trage semnalul de alarmă: În Germania există şi ROMÂNI victime ale sclaviei

Problema sclaviei moderne de pe urma căreia suferă unii dintre românii care lucrează în străinătate nu este întâlnită doar în țări precum Spania sau Italia, un alt exemplu fiind printre altele inclusiv Germania, a declarat marți europarlamentarul român Cătălin Ivan, care a ajuns la această concluzie în urma contactelor cu membri ai comunității românești din această țară, potrivit Agerpres.

„Sincer să vă spun, ce discutam noi că se întâmplă în Spania, în Italia, în alte zone, se întâmplă exact la fel în Germania. Cu alte cuvinte, nu-s nemții altfel decât italienii sau spaniolii. S-au amestecat. Vorba unui neamț de aici din parlament: nici noi (nemții n.r.) nu mai suntem ce eram”, a spus Cătălin Ivan în timpul unei noi conferințe desfășurate la sediul Parlamentului European din Bruxelles în cadrul proiectului „România demnă în Europa”.

Citeşte şi Un nou caz de scavie a fost descoperit de poliţişti. Un cioban îşi lega angajaţii cu lanţul şi îi lovea cu biciul

Și în Germania se întâlnesc „aceleași probleme cu contracte nerespectate, cu sclavagismul modern, cu drepturile muncitorilor încălcate și așa mai departe”, a mai spus europarlamentarul român.


loading...