Un exemplar din bufniţa Tyto alba a fost descoperit în Puerto Rico

Carmen Guerrero Pérez de la Departamentul pentru Resurse Naționale și Ambientale (DRNA) a informat recent despre apariția în Puerto Rico a unui exemplar din bufnița Tyto alba, a treia specie de buhă care se alătură astfel biodiversității păsărilor ce trăiesc pe insulă, relatează EFE.

21 aug. 2015, 08:54
Un exemplar din bufniţa Tyto alba a fost descoperit în Puerto Rico

În Puerto Rico trăiesc speciile de bufniță Megascops nudipes și Asio flammeus. Ornitologii și experții încearcă să determine apariția bufniței Tyto alba în Puerto Rico pentru a ști dacă este vorba de o populație rezidentă, migratoare sau o subspecie endemică, a declarat sursa citată.

Specia a fost descoperită în Puerto Rico după ce corpul de supraveghetori ai DRNA a găsit un pui din această specie cu piciorul rupt. Specia, cunoscută drept strigă, nu a fost până acum confirmată ca endemică în Puerto Rico.

Buha, care se caracterizează prin discul facial în formă de inimă și culoarea albă, se hrănește în principal cu mici mamifere precum șoareci și lilieci, dar vânează și insecte, păsări mici, amfibieni și reptile.

Striga este protejată de legile federale, în baza Legii de protecție a păsărilor migratoare și Legii de protecție a viețuitoarelor sălbatice.

Citeşte şi Imagini incredibile: O bufniţă, surprinsă în timp ce înota pe lacul Michigan VIDEO