Un extremist american care promova supremația albilor în Europa de Est a fost arestat în România

Autoritățile române au reținut un cetățean american dat în urmărire internațională pentru violențe la mitinguri politice în SUA. Acesta era liderul unei grupări neo-naziste americane, care în ultimii trei ani promova ideologia supremației albilor în Serbia, Bulgaria și Ungaria.

31 mart. 2023, 17:48
Un extremist american care promova supremația albilor în Europa de Est a fost arestat în România
Un extremist american care promova supremația albilor în Europa de Est a fost arestat în România

Un extremist american care promova supremația albilor în Europa de Est a fost arestat în România. Robert Paul Rundo a fugit din America după ce autoritățile au emis un mandat de arestare pe numele său și s-a ascuns în Europa de Est, unde spera că nu va fi găsit.

Citește și Extremiștii maghiari NU vor unirea României cu Moldova. Țara noastră, acuzată de „imperialism”, după eșecul „Schengen”

Un extremist american care promova supremația albilor în Europa de Est a fost arestat în România

Nu se știe cum americanul în vârstă de 33 de ani a pătruns pe teritoriul țării noastre, însă autoritățile române l-au depistat imediat  pe data de 29 martie în timp ce se afla în București.

Potrivit unor surse judiciare, acesta avea asupra sa un act de identitate cu numele Robert Lazăr Pavic și astfel ar fi reușit să intre fără probleme în România. Însă, în urma unei acțiuni la care au participat inclusiv polițiști de la Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale individul a fost reținut.

Oamenii legii l-au dus pe Robert Rundo la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București după care a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Acum, cetățeanul american se află în Arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și urmează să fie extrădat în SUA, unde este judecat pentru violențe la mitinguri politice.

Autoritățile americane au menționat în solicitarea de extrădare că Robert Rundo este acuzat că, în perioada decembrie 2016 – octombrie 2018, „ar fi conspirat cu alte persoane să se deplaseze la mitinguri cu caracter politic și să folosească tactici de luptă și violență fizică împotriva persoanelor și grupurilor care nu au susținut ideologia lor.”

Mai mult, acesta ar fi agresat mai multe persoane, inclusiv un ofițer de poliție, la două mitinguri care au avut loc în SUA.

„Persoana bănuită ar fi una dintre fondatoarele unei organizații care susține ideologia supremației albe, care s-ar fi prezentat public ca fiind un grup pregătit pentru luptă, militând pentru o mișcare naționalistă nouă de supremație și identitate albă”, au transmis reprezentanții Poliției Române într-un comunicat de presă.

Organizația al cărei lider este Robert Rundo se numenște RAM (Rise Above Movement) și este un grup care are sediul în California de Sud. Membri acestei organizații cred că luptă împotriva unei lumi moderne corupte de influențele culturale distructive ale liberalilor, evreilor, musulmanilor și imigranților non-albi.

De asemenea, aceștia se descriu ca fiind un club premier de MMA (arte marțiale mixte) din Alt-Dreapta. Cu sediul inițial în California de Sud, cei mai mulți membri ai grupului sunt astăzi activi online.

Citește și Grupul extremist care pregătea o lovitură de stat în Germania avea în componenţă şi un român. Povestea bărbatului este demnă de film