Un fals chirurg a operat nouă ani şi nu a primit nicio sancţiune

Publicat: Miercuri, 25 Septembrie 2019 22:02 // Actualizat: Miercuri, 25 Septembrie 2019 22:02 // Sursa: romaniatv.net

Un fals chirurg, care a operat ani de zile fără să aibă acest drept, scapă acum nepedepsit. Vorbim despre soția unui șef de secție la un spital din Cluj-Napoca. La 6 luni de la izbucnirea scandalului, autoritățile au dat o sancțiune derizorie.

Crina Nistor a practicat fără drept, timp de nouă ani oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca, alături de soțul ei, chirurg oftalmolog. După ce s-a terminat ancheta, bărbatul a fost amendat cu 10% din salariu pe o perioadă de trei luni, potrivit Adevărul. Crina Nistor nu putea fi sancţionată de spital, deoarece nu avea nicio relaţie contractuală cu instituţia, ci doar un acord verbal.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a acuzat-o, în luna martie a acestui an, pe Crina Nistor că a practicat fără drept oftalmologia, la Spitalul Clinic Căile Ferate din Cluj-Napoca (CF), alături de soţul ei, chirurgul oftalmolog Marius Nistor. Ministerul Sănătății a declanșat o anchetă în acest caz și, după șase luni de la izbucnirea scandalului, autoritățile au aplicat o sancțiune. Reprezentanții ministerului au precizat că „în perioada noiembrie 2010 – martie 2019, dr. Marius Nistor a permis unui terţ neacreditat, respectiv doamnei Crina Nistor (soţia d-lui Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie şi Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situaţia în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu şi/sau repartiţie ca medic rezident”.

Din cercetarea Direcției de Sănătate Publică Cluj (DSP) a reieșit că timp de 9 ani, Crina Nistor a participat la majoritatea operațiilor realizate de soțul ei, medicului Marius Nistor. Crina Nistor are diplomă de medic de familie din anul 2014 și de medic oftalmolog din octombrie 2018, a precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, la momentul izbucnirii scandalului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cluj Crina Nistor DSP Cluj fals chirurg medici falsi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
01 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H