Un fan aşteaptă de 20 de ani să bea un strop de whisky în cinstea Germaniei. În 1994 a făcut un gest extrem

Un om de afaceri din India ţine de 20 de ani o sticlă de whisky îngropată în curte aşteptând ca echipa sa favorită, Germania, să câştige Cupa Mondială la fotbal. Dacă naţionala antrenată de Joachim Loew va câştiga duminică seara trofeul Cupei Mondiale, afaceristul se va putea bucura în sfârşit de un pahar de whisky, vechi de două decenii, scrie agenţia DPA, preluată de Agerpres.

11 iul. 2014, 14:36
Un fan aşteaptă de 20 de ani să bea un strop de whisky în cinstea Germaniei. În 1994 a făcut un gest extrem

Putul Borah, în vârstă de 53 de ani, din oraşul Diphu, din statul Assam, a cumpărat în timpul Cupei Mondiale din 1994, desfăşurată în SUA, o sticlă de whisky scoţian de bună calitate pe care dorea să o deschidă în cinstea câştigării trofeului de către Germania. Nu a avut însă noroc pentru că echipa celebrilor jucători germani Matthaeus şi Klinsmann s-a înclinat în faţa Bulgariei lui Lecikov şi Stoicikov, în sferturile de finală.

În 2014, afaceristul indian are şanse serioase ca Germania să îl facă să sape după sticla sa de whisky şi să savureze un pahar, cu sau fără gheaţă. „Echipa Germaniei joacă exact tipul de fotbal care mă va face să dezgrop sticla„, a declarat Borah pentru un cotidianul Hindustan Times.

Prietenii mi-au sugerat să vând sticla la licitaţie de vreme ce a fost îngropată timp de douăzeci de ani„, a mai adăugat afaceristul indian, care şi-a pregătit casa ca pentru o mare sărbătoare cu postere, steaguri şi fanioane ale celor mai mari echipe din fotbalul mondial.

După ce Germania a pierdut finala campionatului mondial din 2002 în faţa Braziliei, afaceristul nu a mai băut alcool, însă are şanse mari ca duminică să bea din nou, susţine DPA, pentru că Germania lui Miroslav Klose, cel mai bun marcator de până acum din istoria Cupei Mondiale, poate învinge Argentina lui Messi şi să câştige trofeul mult aşteptat de Borah.