Un feribot grecesc a preluat 2.500 de imigranţi de pe insula Kos, din Marea Egee

Un feribot grec a preluat joi 2.500 de imigranți de pe Insula Kos (sud-estul Mării Egee) în drumul său către portul Pireu, informează DPA, care citează un ofițer al Gărzii de Coaste grecești.

27 aug. 2015, 11:32
Un feribot grecesc a preluat 2.500 de imigranţi de pe insula Kos, din Marea Egee

Feribotul ‘Eleftherios Venizelos’ face de mai multe zile curse între Pireu și insulele din Egee pe care se află mii de imigranți, transportând până acum 15.000 de persoane, potrivit presei grecești. Majoritatea acestor imigranți au fugit de războiul și persecuțiile din Siria.

În insulele Leros, Kos și Lesbos au avut loc scene dramatice, mulți imigranți fiind nevoiți să doarmă pe stradă, neavând acces la ajutorul umanitar.

”Este imposibil să facem față unui asemenea aflux”, a declarat Tasia Christodoulopoulou, ministrul fără portofoliu responsabil pentru imigrație. Peste 200.000 de imigranți au ajuns în insulele grecești din estul Mării Egee în acest an, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Paza de coastă italiană a salvat peste 4.100 de imigranţi pe Mediterană în 24 de ore

Mulți dintre ei încearcă să ajungă în vestul Europei, în special în Germania, prin tranzitarea Greciei, Macedoniei, Serbiei, Ungariei și Austriei.

Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) a estimat că aproape 3.000 de imigranți ar putea ajunge în fiecare zi din Grecia în Ungaria prin Balcanii de Vest (Macedonia, Serbia) în următoarele două luni.

Aproape 260.000 de persoane au ajuns în Europa de la începutul anului, cel mai adesea după călătorii periculoase pe Marea Mediterană organizate de traficanți. Acești imigranți provin în cea mai mare parte din zone de conflict din Orientul Mijlociu și Africa.