Un Ferrari vintage de aproximativ 2 milioane de euro a fost furat în timpul unui test drive

Un aşa-zis "colecţionar" de maşini vintage a cerut să facă un test drive şi a dispărut fără urmă cu o maşină Ferrari, cu intenţia de a o achiziţiona.

15 mai 2019, 11:12

Suspectul şi-a exprimat dorinţa de a achiziţiona un Ferrari 288 GTO din 1985, informează poliţia din oraşul german Dusseldorf. Bărbatul venise cu un taxi la dealer să testeze maşina, dar în timpul testării a dispărut cu tot cu vehicul. Maşina a fost găsită ulterior într-un garaj.

Poliţia a informat că „istoricul vehicul” care are la bord 43.000 de kilometri valorează 2 milioane de euro.

Potrivit site-ului de web, maşina i-a aparţinut fostului pilot de Formula 1, Eddie Irvine, care a participat la curse pentru Ferrari în perioada 1996-1999, potrivit bbc.com.

Un vehicul asemănător a fost listat la suma de peste 3 milioane de dolari în Statele Unite.

Poliţiştii au avut însă noroc, reuşind să recupereze în scurt timp bolidul pentru că a fost recunoscut de culoarea roşu sclipitoare „Rosso Corsa” ce este imposibil să nu fie observată imediat de către oricine o vede. Maşina furată fusese ascunsă într-un garaj din oraşul Grevenbroich, în apropiere de centrul oraşului Dusseldorf. 

Suspectul care a furat bolidul nu a fost prins deocamdată. Poliţia a publicat o fotografie cu un bărbat care inspecta un Ferrari care seamănă cu cel furat.