Un fiu al lui Trump a publicat numele unui angajat al CIA care ar fi declanşat procedura de destituire a preşedintelui SUA

Donald Trump junior a publicat miercuri pe Twitter numele unui angajat al Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA), Eric Ciaramella, pe care-l prezintă ca fiind agentul care a declanşat procedura de destituire a tatălui său, dând astfel deovadă de dispreţ faţă de reglementările care-i protejează avertizorii de integritate, relatează AFP.

06 nov. 2019, 17:49
Un fiu al lui Trump a publicat numele unui angajat al CIA care ar fi declanşat procedura de destituire a preşedintelui SUA

Fiul preşedintelui american a reprodus astfel o identitate care circulă de săptămâna trecută în presa apropiată extremei drepte şi pe care AFP nu este în măsură să-l confirme.

În mesajul său postat pe Twitter, Donald Trump Jr îl acuză că a acţionat împreună cu ”anti-Trump” şi postează un link către un articol acuzator al site-ului de ştiri Breitbart, drapta radicală.

”Furnizarea oricărui nume avertizorului de integritate plasează această persoană şi familia sa în pericol”, a reacţionat Andrew Bakaj, avocatul agentului de informaţii care a tras semnalul de alarmă în urma unei convorbiri la telefon între Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. ”Iar asta nu-i va permite preşedintelui să evite să răspundă acuzaţiilor care-l vizează”, a adăugat el într-o conversaţie cu AFP. Clientul său este un membru al serviciilor de informaţii care a fost detaşat o perioadă la Casa Albă.

Citeşte şi Primele mărturii din audierile cu uşile închise, în vederea destituirii lui Donald Trump

În această vară, el a prezentat îngrijorările mai multor oficiali, după discuţia telefonică de la 25 iulie în care Trump a cerut Kievului să ancheteze cu privire la rivalul său democrat Joe Biden.

Dezvăluirea semnalării sale i-a determinat pe democraţi să iniţieze, la 24 septembrie, exploziva procedură de destituire a preşedintelui, pe care-l acuză de abuz de putere în scopuri personale.

Donald Trump, care-şi consideră convorbirea ”ireproşabilă” şi se declară victima unei ”vânători de vrăjitoare”, a pus la îndoială în mod neîncetat imparţialitatea avertizorului de integritate.”Nu există avertizor de integritate: există cineva cu obiective împotriva lui Donald Trump”, a scris el pe Twitter.

”El îl detestă pe Trump, este un radical”, a spus preşedintele american.