Un fost angajat al Cambridge Analytica sugerează că Dan Mureşan, fost director pentru cercetare al firmei – ar fi fost otrăvit

Christopher Wylie, fost director pentru cercetare al companiei Cambridge Analytica, sugerează că predecesorul său, Dan Mureşan, ar fi fost otrăvit în Kenya, după ce contractul la care lucra "nu a mers cum trebuia", informează presa britanică.

27 mart. 2018, 13:41
Un fost angajat al Cambridge Analytica sugerează că Dan Mureşan, fost director pentru cercetare al firmei – ar fi fost otrăvit

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a fost găsit mort într-o cameră a unui hotel din Nairobi (Kenya), în anul 2012. Acesta lucra pentru firma Cambridge Analytica la campania electorală a preşedintelui kenyan Uhuru Kenyatta.

„Oamenii suspectau că a fost otrăvit în camera lui de hotel. De asemenea, am auzit că poliţia a fost mituită să nu intre în camera de hotel pentru 24 de ore”, a declarat Wylie, în cursul audierii sale în cadrul unei comisii a Parlamentului britanic, potrivit site-ului cotidianului The Sun, citat de Mediafax.

„Asta este ceea ce mi s-a spus. Nu am fost acolo, aşa că nu pot vorbi despre veridicitatea acestor informaţii”, a adăugat fostul angajat al Cambridge Analytica.

Cambridge Analytica a jucat un „rol crucial” în Brexit, afirmă Christopher Wylie, fost director al companiei

Acesta a mai afirmat că nu a fost informat despre soarta predecesorului său în momentul când a fost angajat la Cambridge Analytica, subliniind că tot ceea ce ştie despre moartea predecesorului său se bazează pe simple speculaţii.

Christopher Wylie a dezvăluit pentru publicaţiile The New York Times şi Observer că firma Cambridge Analytica a folosit o aplicaţie creată de un cercetător ruso-american născut în Republica Moldova, numită „thisisyourdigitallife”, pentru a colecta date personale a peste 50 de milioane de utilizatori Facebook şi pe care le-ar fi folosit ulterior pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA, în anul 2016, şi referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la UE.


loading...
Partenerii noștri