Un fost CAMPION MONDIAL la gimnastică a ajuns să trăiască pe stradă: „Mănânc ce găsesc prin gunoaie”

Viaţă cruntă pentru o fostă glorie a gimnasitcii româneşti. Dan Odorhean, component al lotului naţional de gimnastică în timpul Nadiei Comăneşti, a ajuns să trăiescă pe stradă şi să mănânce din gunoaie.

12 oct. 2014, 09:41

În anii ’70-’80, Dan Odorhean era medaliat cu aur la competiţiile mondiale de gimnastică. Astăzi, a fost uitat de prieteni şi de rude. Mai mult, fostul campion a ajuns să locuiască pe stradă şi să mânănce din gunoaie, după cum a povestit chiar el pentru Cancan.

Citeşte şi Situaţie DRAMATICĂ pentru fostul campion mondial ADRIAN DIACONU

În 1984, am făcut o ruptură de tendon ahilean şi am rămas pe drumuri (…). Dupa ’90 am plecat în Spania, (…) mi-am făcut un trai, dar patima alcoolului m-a făcut sa pierd tot. În urma cu şase luni, un prieten bun de acolo, (…) m-a ajutat să-mi iau un bilet de autocar spre România. Am coborat la Arad şi m-am oprit la Oradea (…). Acum traiesc sub cerul liber, pe câmp, aici, şi mănânc ce găsesc prin gunoaie„, a spus Dan Odorhean.

Chiar dacă o duce greu, Dan Odorhean îşi aduce cu drag aminte de anii de glorie şi de buna sa prietenă, Nadia Comăneci.

Ne înţelegeam foarte bine, ea îmi zicea Tele, de la televizor. Am luat multă bătaie de la antrenori fiindcă îi dădeam prăjituri pe furiş. Ea nu avea voie să se îngraşe şi antrenorii erau foarte stricţi. Dacă ar şti unde am ajuns eu, ar plânge de supărare…„, a spus bărbatul.

Dan Odorhean a primit în 1982, titlul de Maestru emerit al sportului şi titlul de Meritul Sportiv Clasa 1.

Citeşte şi ŞOCANT. Un mare campion mondial S-A SINUCIS. Avea 42 DE ANI