Un fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Liverpool a decedat la 71 de ani

Fostul atacant englez David "Doc" Johnson, care a cucerit Cupa Campionilor Europeni la fotbal cu Liverpool în 1981, a încetat din viaţă, miercuri, la vârsta de 71 de ani, bolnav de cancer la gât, transmite Reuters.

24 nov. 2022, 11:20
Un fost câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Liverpool a decedat la 71 de ani

Johnson a debutat în prima ligă engleză la Everton, în 1969, iar în 1976 a plecat la rivala Liverpool FC, revenind pe Goodison Park în 1982.

”A fost unul dintre puţinii care a jucat la ambele echipe şi a reuşit să îşi păstreze reputaţia în faţa fanilor ambelor cluburi. Asta pentru că a fost mereu cinstit, muncitor şi curajos. Odihneşte-te în pace, Johnno”, a spus preşedintele lui Everton, Bill Kenwright.

Johnson a câştigat pe Anfield trei titluri de campion al Angliei şi Cupa Campionilor Europeni în 1981.

A marcat pentru ambele echipe în Merseyside derby, fiind primul care a reuşit acest lucru până la Peter Beardsley, în anii 1990.

Johnson a înscris şase goluri în opt selecţii la naţionala Angliei, inclusiv două contra Argentinei cu tânărul Diego Maradona în echipă, pe Wembley, în 1980.

Citeşte şi: Federaţia daneză de fotbal ameninţă cu ieşirea din FIFA după scandalul banderolelor de susţinere a drepturilor LGBT