Un fost director de „servicii” din Israel sfătuieşte Rusia să ducă Marea Britanie „în Evul Mediu în 10 minute” şi explică şi cum

Yaakov Kedmi, un fost director al serviciului secret israelian Nativ, specializat în recuperarea şi transportul evreilor din fostul bloc comunist în Israel, actualmente rezident al Rusiei, unde s-a şi născut, explică liderilor ruşi cum ar trebui să procedeze pentru a neutraliza Marea Britanie.

18 mai 2022, 21:10
Un fost director de „servicii” din Israel sfătuieşte Rusia să ducă Marea Britanie „în Evul Mediu în 10 minute” şi explică şi cum

Expertul israelian născut la Moscova, care l-a descris odată pe Stalin drept „ultimul om de stat care a avut grijă de ţara sa”, a spus că Rusia ar trebui să lovească Marea Britanie cu racheta sa Zircon, o rachetă hipersonică ce poate atinge 10.734 kilometri pe oră.

Yaakov Kedmi şi-a reconsiderat repede poziţia, în sensul în care a spus că o rachetă nucleară Sarmat ar fi prea mult pentru a neutraliza Marea Britanie.

„Nu este deloc necesar să folosiţi o armă atât de mare pentru Marea Britanie. O lansare dintr-un submarin multifuncţional cu zirconi va fi suficientă. Aproximativ 50 sau 60 de centrale electrice din Marea Britanie vor dispărea în 10 minute, iar toată Marea Britanie va reveni la epoca de piatră. În 10 minute, nu mai este nevoie de nimic altceva.”, a spus acesta.

Declaraţiile belicoase ale lui Kedmi vin în urma comentariilor colonelului în retragere Mikhail Khodarenok, care a avertizat că Rusia se află într-o „izolare geopolitică completă” după invadarea Ucrainei. El a adăugat: „Oricât de mult am urî să admitem acest lucru, practic întreaga lume este împotriva noastră”. Khodarenok a batjocorit şi ameninţările nucleare ale lui Vladimir Putin, spunând că „de fapt pare destul de amuzant”.

Citeşte şi: Rusia este din nou acuzată că ar fi folosit bombe cu fosfor alb, armă interzisă: „Ruşii pur şi simplu distrug deliberat infrastructura civilă”