Un fost oficial chinez de la căile ferate a fost condamnat la moarte pentru corupţie

Un fost oficial de la căile ferate din China a fost condamnat miercuri la moarte pentru corupţie, dar pedeapsa va fi comutată în închisoare pe viaţă, după doi ani de bună purtare, potrivit mass-media, acesta fiind cel mai recent caz dintr-o serie de cazuri de corupţie care au afectat reţeaua feroviară din ţara asiatică, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

20 aug. 2014, 09:15
Un fost oficial chinez de la căile ferate a fost condamnat la moarte pentru corupţie

Wen Qingliang a fost concediat din funcţia de director al biroului de căi ferate din oraşul Kunming , în 2011, pentru probleme ‘disciplinare’, eufemismul uzual pentru corupţie în China.

Potrivit tribunalului din Beijing, Wen a luat mită în valoare de peste 20 milioane de yuani (3,3 milioane de dolari) între 2005 şi 2011 pe când lucra în provincia Shanxi, în schimbul favorizării unor companii care aveau legătură cu proiecte în domeniul căilor ferate, a transmis agenţia Xinhua.

Condamnarea sa la moarte va fi comutată după doi ani, a adăugat Xinhua, ceea ce înseamnă că după doi de bună purtare el va avea o condamnare pe viaţă. Comutarea pedepsei a fost acordată deoarece autorităţile au recuperat o mare parte din câştigurile ilicite ale inculpatului.

Iubita lui Wen, Zhong Hua, care este acuzată de complicitate cu acesta, va fi judecată separat. Căile ferate din China au intrat în atenţia oficialilor din combaterea corupţiei şi a publicului după un scandal în care fostul ministru al căilor ferate Liu Zhijun a fost acuzat de corupţie şi abuz de putere.