Fostul preşedinte israelian Shimon Peres a ajuns la spital în urma unui accident cerebral. A fost pus în comă indusă UPDATE

Fostul președinte israelian Shimon Peres, laureat al premiului Nobel pentru pace, a fost spitalizat marți seară în apropiere de Tel Aviv după un accident vascular cerebral, a anunțat biroul său într-un comunicat, informează France Presse, citată de Agerpres.

13 sept. 2016, 18:12

UPDATE: Spitalul Tel HaShomer a anunţat miercuri dimineaţă că fostul preşedinte israelian şi laureat al premiului Nobel pentru Pace, Shimon Peres, rămâne ”stabil, dar într-o stare gravă”, după ce a suferit un accident vascular cerebral major. Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a fost spitalizat marţi seara şi plasat sub anestezie, relatează AFP.

Update: Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reacționat rapid la vestea spitalizării lui Peres:  „Shimon, te iubim și întreaga națiune speră să te faci bine”. În vârstă de 93 de ani, Peres a mai avut în ianuarie două episoade cardiace în interval de 10 zile și a fost spitalizat de două ori

Update: Medicii săi au decis să-l plaseze în comă indusă și să-l intubeze pentru a ușura tratamentul. În câteva minute, Peres va fi supus unui RMN pentru a evalua mai precis starea sa”, a anunțat biroul său.

Update: Fostul preşedinte israelian Shimon Peres a fost pus în comă indusă după accidentul vascular cerebral

„Fostul președinte a fost spitalizat la Tel-Hashomer după un accident cerebral. Starea sa este stabilă. Este conștient și primește un tratament adecvat” afecțiunii de care suferă, se menționează în comunicatul citat.

Shimon Peres, în vârstă de 93 de ani, a mai avut în ianuarie două episoade cardiace în interval de 10 zile și a fost spitalizat de două ori.

Unul dintre artizanii acordurilor de pace de la Oslo din 1993, Shimon Peres a primit premiul Nobel pentru pace în 1994, împreună cu fostul premier israelian Yitzhak Rabin și cu fostul lider palestinian Yasser Arafat, ambii decedați, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Premiile Nobel 2016: Numărul candidaţilor la PACE a atins cifra-record de 376

Ultimul om politic încă în viață provenit din generația părinților fondatori ai statului Israel, ministru în numeroase guverne, Peres și-a asumat în mai multe rânduri funcția de prim-ministru, apoi de președinte al statului Israel în perioada 2007-2014.

Ajuns la vârsta de 93 de ani, Peres a rămas deosebit de activ prin intermediul Centrului Peres pentru pace, care promovează coexistența între evrei și arabi.