Un fost preşedinte a fost pus în detenţie. Este acuzat de spălare de bani

Un tribunal peruan a dispus plasarea în detenţie pentru zece zile a fostului preşedinte Pedro Pablo Kuczynski, care este cercetat pentru acuzaţii de spălare de bani, relatează miercuri agenţia de ştiri Andina.

10 apr. 2019, 18:21
Un fost preşedinte a fost pus în detenţie. Este acuzat de spălare de bani

De asemenea, tribunalul a dispus arestarea secretarei lui Kuczynski şi a fostului său şofer, iar poliţiei i s-a solicitat să efectueze percheziţii pe proprietăţile cu care are legături.

Kuczynski, în vârstă de 80 de ani, şi-a început mandatul în 2016 şi a demisionat doi ani mai târziu, chiar înainte de un vot de suspendare pe care se anticipa că-l va pierde.

El a recunoscut unele legături de afaceri, dar a negat că a făcut ceva ilegal legat de gigantul construcţiilor din Brazilia Odebrecht, care este în centrul unui scandal de corupţie cu implicaţii continentale.

Trei dintre predecesorii lui Kuczynski sunt şi ei investigaţi pentru presupuse legături cu compania, care a recunoscut că a plătit mite de aproape 800 de milioane de dolari în 12 ţări, printre care şi zece în America latină.