Un fost senator american s-a căsătorit cu un bărbat la 90 de ani. Fusese însurat 50 de ani cu o femeie

Un fost senator american, care a fost căsătorit timp o jumătate de secol cu o femeie, se va recăsători în această săptămână, la vârsta de 90 de ani, cu un bărbat, informează bbc.com.

25 apr. 2016, 09:11
Un fost senator american s-a căsătorit cu un bărbat la 90 de ani. Fusese însurat 50 de ani cu o femeie

Harris Wofford, în vârstă de 90 de ani, a scris un articol de opinie ce a fost publicat în The New York Times, în care a susţinut cauza căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Fostul senator american se declară norocos că este în viaţă într-o perioadă în care căsătoria a fost ”întărită” în acest fel.

Harris Wofford spune că viaţa lui a fost ”o poveste cu două mari iubiri” – cu soţia lui Clare, care a murit de leucemie în 1996, şi cu Matthew Charlton, în vârstă de 40 de ani.

”Nu mă categorisesc în funcţie de sexul persoanelor pe care le iubesc. Am avut o căsătorie de o jumătate de secol cu o femeie minunată, iar acum sunt norocos pentru a doua oară, pentru că am găsit din nou fericirea”, a declarat fostul senator american.

În iunie 2015, Curtea Supremă din Statele Unite a anulat interdicţia referitoare la căsătoriile între persoane de acelaşi sex în fiecare dintre statele americane. În urma acelei decizii, căsătoriile gay au devenit legale la nivel federal, pe întregul teritoriu american.

Clare Wofford a avut o influenţă puternică asupra carierei politice a senatorului Harris Wofford. Cuplul a avut trei copii împreună.

Harris Wofford, membru al Partidului Democrat, a reprezentat statul Pennsylvania în Senatul american din 1991 până în 1995.

Şi-a început cariera politică la vârsta de 18 ani, înfiinţând Student Federalists, o organizaţie care promova principiile guvernării federale.

A devenit o personalitate în mişcarea de apărare a drepturilor civile şi s-a implicat în campania prezidenţială a lui John F. Kennedy.

Mai târziu, a colaborat cu preşedinţii Bill Clinton şi Barack Obama.

La cinci ani după moartea soţiei sale, l-a cunoscut pe viitorul lui soţ, Matthew Charlton.

”La vârsta de 90 de ani, sunt norocos să trăiesc într-o epocă în care Curtea Supremă a întărit ceea ce preşedintele Obama numeşte «demnitate a căsătoriei», prin recunoaşterea faptului că o căsătorie nu se bazează pe orientare sexuală, alegeri sau visuri. E bazată pe dragoste”, a spus fostul senator american.