Un fotbalist a murit de febră, lumea fotbalului este consternată. Sportivul avea doar 26 de ani

Daryono, fotbalist indonezian care juca pe postul de portar la gruparea Badak Lampung, a murit luni, la vârsta de doar 26 de ani.

09 nov. 2020, 18:48
Un fotbalist a murit de febră, lumea fotbalului este consternată. Sportivul avea doar 26 de ani

Daryono şi-a început cariera la 19 ani, la gruparea Persija Jakarta, iar în 2018 s-a transferat la Badak Lampung, unde a bifat 21 de meciuri ca titular în sezonul trecut. Presa indoneziană scrie că fotbalistul a murit luni, răpus de febra dengue, o infecție cauzată de un virus care este răspândit de țânțari.

Ce este febra dengue

Febra dengue este cunoscută și sub numele de „febra oaselor rupte” deoarece durerile osoase pot fi atât de intense încât creează senzația că oasele se rup. Printre simptomele acestei boli se numără febra, durerile de cap, erupțiile cutanate asemănătoare celor care apar în cazul rujeolei și durerile musculare și articulare.

Citeşte şi Bruno Martini, portar al naţionalei Franţei la două Campionate Europene, a murit subit. El a făcut infarct în parcare

Există și situații în care febra denga poate evolua în una dintre cele două forme severe, cu risc vital, ale bolii. Prima dintre acestea, febra denga hemoragică, provoacă hemoragii, permeabilizează vasele sanguine (tuburi care transportă sângele) și determină scăderea numărului de trombocite (crește riscul de hemoragii). Cea de-a doua formă severă, sindromul de șoc denga, determină o valoare scăzută a tensiunii arteriale.