Un fotbalist din Liga 1, prins cu o substanţă suspectă pe aeroport! Prima reacție a clubului: „Îl putem da afară!”

Scandal uriaș în fotbalul românesc. Maecky Ngombo (26 de ani), atacantul belgian al celor de la FC Botoșani, a fost găsit cu un grinder metalic de tutun în bagaj la plecarea în cantonamentul din Austria.

08 iul. 2021, 18:50
Un fotbalist din Liga 1, prins cu o substanţă suspectă pe aeroport! Prima reacție a clubului: „Îl putem da afară!”
Maecky Ngombo

Un fotbalist din Liga 1, prins o substanţă suspectă pe aeroport! FC Botoșani a oferit o primă reacție oficială după ce s-a scris că fotbalistul lor ar fi fost prins cu droguri pe aeroport. Moldovenii încă îi țin partea belgianului, dar îi vor rupe contractul în cazul în care acesta va fi găsit vinovat. „Haideți să fim serioși. De la o substanță verde până la droguri este mult. Poliția de Frontieră a făcut o constatare, dar nu s-a pronunțat cuvântul droguri. Am vorbit cu el și cu agentul jucătorului. Este vorba despre ceva plante naturale, muguri, nicidecum despre droguri. Oricum vom face un test antidrog când ne întoarcem în țară. Dacă se va demonstra că este așa, îi putem desface contractul, conform ROAF. Până atunci nu putem incrimina un jucător și mergem pe buna lui credință. Cine spune că este vorba despre droguri, când nu e nimic concret, este în eroare”, a spus Cătălin Anton, președintele lui FC Botoșani, pentru GSP.

Un fotbalist din Liga 1, prins cu o substanţă suspectă pe aeroport!

Totul s-a petrecut la finele lunii iunie, atunci când FC Botoșani a plecat într-un cantonament în Austria. Ar fi fost descoperite urme pe droguri la controlul cu raze X, în bagajul unui „cețățean străin”. „În data 29-06 -2021, în postul de poliție de frontieră Suceava, la ieșirea din țară, în cursa spre direcția Memmingen (Germania), în bagajul de mână al unui cetățean belgian a fost descoperit un grinder metalic în interiorul căruia erau urme de substanță vegetală tocată de culoare verde. Persoana și-a continuat călătoria. Cazul a fost preluat de organele de poliție competentă”, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera. Persoana respectivă ar fi fotbalistul Maecky Ngombo, jucător belgian venit de două saptamani în Româia, la Botoșani. Acesta ar fi fost reținut timp de o oră pe aeroport, după care ar fi fost lăsat să plece.

Maecky Ngombo are 26 de ani și a venit la Botoșani liber de contract, după ce a evoluat ultima dată în campionatul Algeriei.