Un fotbalist român de 18 ani, transferat de campioana Italiei, Juventus Torino

Campioana Italiei la fotbal, Juventus Torino, a anunţat pe site-ul său oficial că l-a achiziţionat pe internaţionalul român de juniori Vlad Marin, care evoluează pe postul de fundaş stânga, de la Manchester City, după ce gruparea engleză nu a reuşit să îi obţină permisul de muncă.

04 sept. 2013, 10:16
Un fotbalist român de 18 ani, transferat de campioana Italiei, Juventus Torino

Vlad Nicolae Marin (18 ani) s-a născut la Rm. Vâlcea şi a fost legitimat de la o vârstă fragedă la Lazio Roma. În 2012, City l-a luat pe Marin de la Lazio, la cererea antrenorului Roberto Mancini, dar mutarea a produs un scandal, deoarece clubul roman l-a acuzat pe tehnician că a acţionat ”fără onoare”. În cele din urmă, City a fost nevoită să achite o compensaţie de 300.000 de lire sterline, iar transferul a fost oficializat în decembrie 2012, Vlad Marin semnând pe o perioadă de trei ani.

Juventus l-a luat gratis pe Marin, care va evolua pentru echipa primavera în Youth League, competiţie pentru echipele de tineret care se desfăşoară în paralel cu Champions Legaue, Juve fiind în grupă cu Real Madrid, Galatasaray şi FC Copenaga, la fel ca la echipa mare.