Un fotomodel de succes şi-a pierdut un picior în urma folosirii unui banal produs de igienă

Viata modelului Lauren Wasser s-a schimbat radical de pe o zi pe alta. Tanara a facut soc toxic din pricina unui produs pe care toate femeile il folosesc.

03 dec. 2015, 10:00
Un fotomodel de succes şi-a pierdut un picior în urma folosirii unui banal produs de igienă

Pana sa dezvolte sindromul de soc toxic in urma utilizarii de absorbante, femeia a fost imaginea emblematica a mai multor branduri, aparand pe copertele multor reviste celebre, scrie lyla.ro.
Lauren a inceput sa se simta rau, manifestand simptome asemanatoare gripei. Inainte de a ajunge la spital, femeia folosise absorbante interne, respectand regula de inlocuire a absorbantelor la intervale de 3-4 ore.

Citeşte şi A folosit un TAMPON şi a murit la doar 13 ani

Alarmata de faptul ca tanara nu raspundea la telefon, o prietena a sunat de urgenta la politie. La scurt timp echipajele de interventie s-au deplasat la locuinta tinerei si au gasit-o in stare de inconstienta, conform.

A fost dusa de urgenta la spital cu febra foarte mare, dupa ce suferise un atac de cord sever. Organele interne erau pe pragul de a ceda. Echipa medicala era complet debusolata cu privire la cauzele de fond ale simptomelor, pana cand un specialist in boli infectioase a cerut sa stie daca femeia purta un absorbant.

Ulterior, analizele de laborator au indicat ca Lauren dezvoltase sindromul de soc toxic. Din pacate, infectia a evoluat rapid intr-o cangrena, Lauren necesitand o interventie chirurgicala de amputare a piciorului drept de la genunchi in jos pentru a supravietui. A fost in pericol de a-si pierde inclusiv piciorul stang, dar pana la urma i-au fost amputate doar degetele. In prezent, femeia isi poate folosi in mod normal piciorul salvat multumita unei interventii reusite a medicilor.

Citeşte şi Unei cunoscute artiste i-a căzut absorbantul în timp ce cânta pe scenă. Totul a fost filmat VIDEO

„Am vrut sa-mi iau viata in acele momente”, a declarat Lauren.

Desi nu tamponul in sine a cauzat problemele, acesta a inlesnit instalarea infectiei bacteriene si a condus la complicatii. Lauren a dezvoltat o complicatie infectioasa cu bacterii stafilococice, care se regasesc in stare latenta in aprox. 20% din populatie. Multi producatori de renume folosesc materiale sintetice la confectionarea de absorbante, ceea ce asigura un mediu ideal pentru proliferarea stafilococilor, infectiile cu aceste bacterii putand, la randul lor, duce la dezvoltarea sindromului de soc toxic.