Un gangster cu o viață ca-n filme. Călătorie de lux în elicopter până la secția de poliție. Meniu de condamnat cu șampanie și scoici. „A vrut să iasă la suprafață cu stil”

Un gangster din Noua Zeelandă duce o viață ca-n filme. A călătorit cu elicopterul la secția de poliție ca să se predea și i s-a oferit un meniu cu scoici și șampanie.

28 mai 2021, 17:40
Un gangster cu o viață ca-n filme. Călătorie de lux în elicopter până la secția de poliție. Meniu de condamnat cu șampanie și scoici. „A vrut să iasă la suprafață cu stil”

Un gangster din Noua Zeelandă duce o viață demnă de filmele de la Hollywood. Acesta a călătorit cu elicopterul la secția de poliție ca să se predea. Cel mai extravagant detaliu este acela că a fost servit cu șampanie și scoici în drum spre arest. Tratamentul special de care a avut parte se datorează unui activist pentru drepturile deținuților care a intermediat arestarea pașnică.

James Bryant era căutat de autorități pentru vătămare și alesese drept refugiu un orășel din sudul Noii Zeelande. Fugarul a dobândit o anumită notorietate pentru stilul său inedit de viață. El a declarat presei locale că s-a simțit „etraordinar” în mijlocul pustietății, dar că era pregătit pentru o nouă experiență.

Bryant este acuzat pentru mai multe infracțiuni, printre care violență, iar autoritățile au avertizat publicul că acesta nu ar trebui abordat.

Un ganster cu preocupări spirituale: „A vrut să iasă la suprafață cu stil”

Gangsterul are și preocupări spirituale, el a declarat presei că  practicat intensiv yoga cât timp s-a ascuns în orășelul Waianakarua din sudul Noii Zeelande, însă a decis în cele din urmă să se predea fiindcă nu voia să fie numit pericol public.

Arthur Taylor, activistul care i-a aranjat arestarea, îl cunoștea pe Bryant dinainte, așa că l-a sunat și a stabilit împreună cu acesta condițiile în care se va face procedura. Bryant a plătit elicopterul din propriul buzunar, relatează Hotnews.

„A vrut să iasă la suprafață cu stil”, a declarat Taylor, pentru presa locală.