Un general american, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, face praf tactica lui Putin: „Nici măcar nu mai poate construi tancuri noi”

Generalul Ben Hodges, fostul general comandant al Armatei SUA în Europa, a vorbit într-o intervenţie la CBS despre situaţia actuală din Ucraina şi a făcut câteva previziuni legate de viitoarele mişcări ale Rusiei.

19 apr. 2022, 09:02
Un general american, fostul comandant al Armatei SUA în Europa, face praf tactica lui Putin: „Nici măcar nu mai poate construi tancuri noi”

Ben Hodges, general în rezervă, crede că presiunea pe armata rusă este imensă, având în vedere că se apropie data de 9 mai, una simbolică pentru naţiune. „Cred că presiunea asupra personalului pentru a cuceri în sfârșit Mariupol înainte de 9 mai este imensă. 9 mai, desigur, este sărbătorit în Rusia ca fiind sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial sau ceea ce ei numesc Marele Război Patriotic. Este o paradă uriașă în Piața Roșie în fiecare an. Deci, evident, trebuie să se întâmple ceva pentru a arăta ca o victorie pe 9 mai. Cred că această dată are importanță acolo”, a spus fostul comandant al Armatei SUA în Europa, pentru CBS.

Ce am văzut în ultimele șapte săptămâni a fost un efort prost gestionat de către Rusia. Și-a supraestimat total capacitatea. Nu au fost pregătiți pentru lupta în care au intrat, ucrainenii i-au învins la fiecare pas. Acum, Rusia s-a retras din majoritatea locurilor și se concentrează pe regiunea Donbas„, apreciază generalul american.

Citeşte şi Armata rusă a bombardat uzina Azovstal din Mariupol, în halele căreia se aflau, pe lângă militari ucraineni voluntari, şi aproximativ 1.000 de civili. Conform declaraţiilor lui Zelenski, negocierile de pace se vor sista

Mai mult, atacarea civililor este o reacție de frustrare la pierderile suferite și la lipsa resurselor, mai spune Ben Hodges. „Sincer, nici măcar nu mai pot construi tancuri noi, pentru că sancțiunile restricționează importul de piese pe care trebuie să le aducă pentru echipamentele militare noi necesare refacerii capacității de a lansa operațiuni ofensive suplimentare, în special spre Odesa, de exemplu, sau Kiev. Nu-i văd având potențialul pentru asta în acest an„, a mai spus acesta.

Citeşte şi Rusia a bombardat 30% din infrastructura Ucrainei. Kievul anunţă pierderi de 100 miliarde de dolari