Un general român face praf infanteria rusă. „Tancurile lor T72 sunt ca Dacia 1300. Probabil ucrainenii vor ataca în primăvară Crimeea”

Generalul Cristian Barbu, fost rector al Academiei Tehnice Militare şi consilier al ministrului Apărării Naţionale, este încrezător în victoria Ucrainei pe câmpul de luptă, în războiul pe care-l poartă de aproape opt luni împotriva invadatorilor ruşi.

18 oct. 2022, 09:26
Un general român face praf infanteria rusă. „Tancurile lor T72 sunt ca Dacia 1300. Probabil ucrainenii vor ataca în primăvară Crimeea”

Cristian Barbu crede că Ucraina va ajunge să ocupe ambele maluri ale Niprului în regiunea Herson şi să elibereze capitala zonală de sub ocupanţii ruşi, pentru ca în primăvară să înceapă ofensiva de cucerire a Peninsulei Crimeea.

Într-un interviu pentru Adevărul, generalul a declarat: „E posibil ca în partea Hersonului, în partea aceasta de sud-vest a teritoriilor ocupate de ruși, să asistăm chiar la o poziționare în timp scurt a forțelor ucrainene chiar pe malul Niprului și să elibereze chiar capitala regiunii Herson.

Lucrul acesta ne va da speranța ca probabil către primăvară să poată să atace chiar Crimeea, dacă nu cumva lucrurile se vor complica până atunci. Ucrainenii probabil că se orientează către atacul pe partea de sud, unde vremea probabil că va fi bună timp îndelungat și le va permite chiar un acces, de ce nu, în Crimeea”.

Citeşte şi Creşte numărul morţilor în cazul prăbuşirii avionului militar peste un bloc, în Rusia. Cel puţin 13 decese, între care trei copii. VIDEO cu momentul impactului

În acelaşi timp, Cristian Barbu critică vehiculele de infanterie ale ruşilor, pe care le compară cu vechile Dacii. „Calitatea armamentului e avantajul ucrainenilor, ei au și avantaj numeric. Chiar dacă rușii încearcă să modernizeze vreo 200 de tancuri T72, e un fel de frecție la piciorul de lemn. Pentru că tancul T72, indiferent de cât de mult l-ai moderniza, tot are vulnerabilități. E ca și când noi la o Dacie 1300 i-am mai pune niște faruri, i-am pune navigație pe ea, dar până la urmă ea tot Dacie 1300 rămâne„, a mai spus acesta, pentru Adevărul.

Citeşte şi Bombardamente în apropierea ambasadei României la Kiev. Anunţ important făcut de ministrul de Externe, Bogdan Aurescu