Un general ucrainean a dezvăluit data exactă la care Rusia va invada Ucraina. Practic, războiul vine în mai puţin de o lună

Oleksandr Pavliuk, comandantul Operațiunii Forțelor Comunale (JFO) a Ucrainei din Donbass, a anunțat data presupusei invazii a țării de către Rusia.

25 ian. 2022, 10:35
Un general ucrainean a dezvăluit data exactă la care Rusia va invada Ucraina. Practic, războiul vine în mai puţin de o lună

Generalul Pavliuk spune că invazia Rusiei în Ucraina ar trebui să aibă loc pe data de 20 februarie 2022, scrie The Times, care îl citează pe oficialul armatei.

Printre diverse scenarii, 20 februarie este marcată ca o potențială dată de începere a invaziei: atunci se termină Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar președintele Putin, dornic să-i atragă pe chinezi, ar putea să nu vrea să păteze evenimentul. De asemenea, momentul marchează sfârșitul exercițiilor comune ruso-belaruse, de la granița cu Ucraina”, a spus Pavliuk într-un interviu pentru The Times, preluat de RT.

Citeşte şi Rubla rusească s-a prăbuşit la un minim al ultimelor nouă luni, în contextul crizei din Ucraina. Rusia acuză NATO de scăderea masivă a monedei

Potrivit acestuia, ofensiva rusă va începe din sud-estul Ucrainei. Această alegere se va datora faptului că acolo se concentrează o parte semnificativă a întreprinderilor de apărare ale țării.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a spus că Rusia nu va ataca Ucraina. La rândul său, administrația prezidențială a SUA a raportat că Rusia este gata să invadeze Ucraina din trei părți.

Citeşte şi Americanii au numit principalul obiectiv al Rusiei, în actuala criză. „Putin vrea să expulzeze SUA din Europa. La revedere America, nu lăsa uşa să te lovească la ieşire!”