Un gropar din Vaslui, trimis în judecată pentru trafic de minori şi de persoane

Un bărbat din Vaslui, gropar la Cimitirul "Eternitatea" din municipiu, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de minori şi de persoane, fiind acuzat că a exploatat sexual şi prin muncă o fată de 14 ani şi o tânără de 31 de ani.

01 oct. 2013, 18:37
Un gropar din Vaslui, trimis în judecată pentru trafic de minori şi de persoane

Procurorii vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au trimis în judecată o familie din Vaslui, soţ şi soţie, pentru trafic de minori şi trafic de persoane după ce, în ultimii ani, au obligat o fată de 14 ani şi o tânără de 31 de ani să se prostitueze sau să muncească, potrivit Mediafax.

Prima racolată a fost tânăra de 31 ani, în anul 2001, fiind exploatată, în special, prin muncă. Potrivit procurorilor DIICOT, victima era pusă la munci foarte grele pentru o femeie, cum ar fi la cosit de fân sau de lucernă, precum şi la săpat gropi în cimitirul din Vaslui, unde Dumitru Baciu avea o afacere şi se ocupa de pregătirea mormintelor.

Pe lângă exploatarea prin muncă, se arată în rechizitoriul anchetatorilor, tânăra era obligată să se şi prostitueze, în urma relaţiilor cu clienţii dând naştere la doi copii, ultimul în vara acestui an. Femeia a mărturisit anchetatorilor că, după ce a rămas însărcinată, a fost înjurată şi ameninţată de către cei doi soţi.

Cea de-a doua victimă, fata de 14 ani, a fost luată în anul 2011 de către cei doi soţi de la poarta spitalului din Vaslui, după ce o cunoscuseră cu câteva zile înainte în unitatea medicală, acolo unde fusese internată şi fiica lor. Dusă la casa soţilor Baciu din municipiul Vaslui, susţin anchetatorii, fata a fost obligată să se prostitueze cu cel puţin doi clienţi pe zi, banii fiind însuşiţi în totalitate de către cei doi, care o obligau să întreţină relaţii sexuale. Atunci când refuza să se prostitueze, se arată în rechizitoriul procurorilor, copila era înfometată şi bătută de către cei doi soţi. Ca să nu rămână însărcinată ca tânăra de 31 de ani, fata era obligată să ia anticoncepţionale, susţin anchetatorii.

Dosarul în care Adriana şi Dumitru Baciu vor fi judecaţi pentru trafic de minori şi de persoane a fost trimis la Tribunalul Vaslui.