Un grup belgian suspectat de origini islamiste plănuia un atac terorist în oraşul-port Antwerp

Un grup belgian presupus islamist verificat miercuri de poliție avea potențiale ținte de atac în al doilea oraș din Belgia, Antwerp, între obiectivele vizate fiind principala gară din localitate, a declarat o sursă apropiată investigației, relatează joi Reuters.

26 mai 2016, 14:41
Un grup belgian suspectat de origini islamiste plănuia un atac terorist în oraşul-port Antwerp

Poliția belgiană a percheziționat miercuri opt locuințe, majoritatea în orașul port, și a reținut patru adolescenți care au fost acuzați de participare la activitățile unei organizații teroriste.

Cei reținuți sunt suspectați că au încercat să recruteze oameni pentru a merge în Siria sau Libia. Unii dintre aceștia sunt, de asemenea, suspectați că intenționau să se alăture organizației Stat Islamic în aceste țări.

Potrivit ziarului belgian Nieuwsblad, membrii grupului au fost în contact direct cu un important militant belgian în capitala de facto a organizației jihadiste Stat Islamic, Raqqa. Gruparea a primit ordine de la Hicham Chaib, cunoscut sub numele de Abu Hanifa al-Baljiki (Belgianul), menționează ziarul citat. Chaib, care a crescut într-o suburbie a orașului Antwerp, a fost văzut într-o înregistrare video a SI în care își denigrează țara, potrivit Agerpres.

Citeşte şi 13 persoane au fost arestate în Belgia. Grupul terorist plănuia să ucidă poliţişti

În cursul perchezițiilor nu au fost descoperite arme sau explozibili și nu s-a constat nici o posibilă legătură cu atentatele sinucigașe din 22 martie de la aeroportul internațional și metroul din Bruxelles, soldate cu 31 de morți.