Un grup de africani cântă „Deschide ușa, creștine!”. Imaginile de senzație au făcut înconjurul internetului

Un videoclip de senzație a devenit viral pe internet. Un grup de africani cântă colindul „Deschide ușa, creștine!” în limba română. Imaginile au fost postate de artistul Ștefan Hrușcă pe pagina sa de Facebook.

21 dec. 2023, 10:31
Un grup de africani cântă „Deschide ușa, creștine!”. Imaginile de senzație au făcut înconjurul internetului
Un grup de africani cântă „Deschide ușa, creștine!”. Imaginile de senzație au făcut înconjurul internetului

Un video de senzație, în care un grup de africani cântă în limba română colindul „Deschide ușa, creștine!”, a devenit viral pe net. Colindul românesc cântat de aceștia a stârnit zeci de reacții pozitive.

Citește și: Un pastor african a încercat să-l imite pe Iisus şi a murit. Testul nebunesc care i-a adus sfârşitul

Un grup de africani cântă „Deschide ușa, creștine!”

Colindele sunt cântecele care răsună în perioada Sărbătorilor de Iarnă și spun povestea Nașterii Domnului Iisus Hristos. Românii le intonează cu drag și mândrie, însă nu doar ei. Colindul „Deschide ușa, crșetine!” a depășit granițele și a ajuns până în Africa, unde un grup a cântat în limba română, iar imaginile au impresionat.

Este vorba despre corul catedralei Adormirea Maicii Domnului din Bujumbura, Burundi. Coordonatorul corului este André Kayombo Kalumbu, prin grija părintelui Dănuț Crăciun și prezbiterei Valeria Maria. Asociația Hristos în Africa a fost fondată de preotul Victor Emanuel Petrovici, potrivit paginii instituției.

„Dumnezeu ne-a adus în Africa prin oamenii care au venit înaintea noastră. În vara anului 2017, după ce am văzut imagini cu un cunoscut preot român din Anglia botezând sute de oameni în Africa, l-am contactat. Încurajat și de imboldul profesorilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloaie din Iași, am pornit în prima călătorie. Am păstrat mereu legătura cu cei care au fost precursorii mei pe această cale, mai ales cu părintele Ioan Nazarcu din Luton, care m-a ajutat enorm la început”, a declarat preotul român.

„Aparținem Bisericii Ortodoxe Răsăritene și funcționăm cu binecuvântarea Mitropolitului Inochentie de Burundi și Rwanda (Patriarhia ortodoxă a Alexandriei și a întregii Africi)”, se mai precizează pe pagina asociației.

Pentru a-și realiza scopul, Asociația „Hristos în Africa” are în vedere următoarele activități:

  • organizarea de tabere pentru copii în parohiile africane: ateliere de lucru manual, pictură, jocuri, muzică, cateheză ș.a.;
  • educarea credincioșilor și a clerului în învățătura creștin-ortodoxă;
  • organizarea de schimburi de experiență între educatori, învățători, profesori, precum și între credincioși și cler;
  • sprijinirea tinerilor, elevilor și a studenților din școlile africane;
  • organizarea de călătorii misionare în continentul african și încurajarea voluntariatului în Biserică;
  • stabilirea de relații de colaborare cu alte organizații similare din țară și străinătate.

Citește și: Suma colosală câștigată de Ștefan Hrușcă din concertele de Crăciun. Când îi va colinda artistul pe bucureșteni