Un grup de falsificatori de bancnote, destructurat de procurorii DIICOT Hunedoara

O grupare infracţională specializată în falsificare de bancnote şi punerea lor în circulaţie a fost destructurată de procurorii DIICOT Hunedoara, după ce unul dintre suspecţi a fost prins în flagrant cu 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeaşi serie.

22 oct. 2014, 11:11
Un grup de falsificatori de bancnote, destructurat de procurorii DIICOT Hunedoara

„Din probele administrate în cauză rezultă că, în perioada aprilie-septembrie 2014, opt persoane constituite într-un grup infracţional organizat au pus în circulaţie peste 100 de bancnote în cupiură de 200 de lei contrafăcute, banii falşi fiind depistaţi de administratorii societăţilor comerciale la care au fost plasaţi sau de reprezentanţii băncilor care le-au ridicat sau le-au primit de la persoane care nu aveau cunoştinţă despre faptul că bancnotele sunt contrafăcute”, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.

Din investigaţii rezultă că bancnotele au fost falsificate de către unul dintre membrii grupului infracţional organizat, „cu ajutorul unei imprimante tip-scanner”.

„În urma unei monitorizări specifice, în data de 4 septembrie 2014 a fost prins în flagrant suspectul Muntean Arnoc, în timp ce se deplasa ca pasager într-un autoturism ce a fost oprit în trafic de către lucrătorii Poliţiei Rutiere Hunedoara. În urma controlului, au fost găsite sub preşul din partea stângă faţă al locului ocupat de suspectul Muntean Arnoc două pachete ambalate în hârtie albă. Într-unul se aflau 25 de bancnote în cupiură de 200 de lei având aceeaşi serie, iar în celălalt de aflau înscrisuri”, se mai arată în comunicat.

În data de 22 octombrie 2014, procurorii DIICOT Hunedoara şi poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizare (SCCO) Hunedoara au efectuat şase percheziţii la domiciliile suspecţilor, situate pe raza municipiului Deva, a oraşelor Călan şi Haţeg, a comunei Brănişca.

„În urma percheziţiilor în locuinţa unui suspect din comuna Brănişca, judeţul Hunedoara, a fost descoperită şi ridicată, printre alte obiecte şi înscrisuri, şi „fabrica” de bancnote contrafăcute”, precizează comunicatul DIICOT.

Potrivit sursei citate, au fost puse în executare opt mandate de aducere la sediul DIICOT Hunedoara, în vederea audierilor.

La percheziţii, au participat şi poliţişti din cadrul BCCO Alba Iulia, Serviciului Acţiuni Speciale – IPJ Hunedoara, precum şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Hunedoara.

Suportul tehnic şi de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.