Un grup de gherilă urbană a revendicat explozia din decembrie, din Atena

Un grup grec de gherilă urbană a revendicat miercuri responsabilitatea unei explozii în faţa unui tribunal din Atena pe 22 decembrie, acuzând sistemul judiciar că acţionează ca un mandatar pentru politicienii ce sprijină austeritatea în ţara lovită de criză, informează joi Reuters.   

28 dec. 2017, 07:34
Un grup de gherilă urbană a revendicat explozia din decembrie, din Atena

Nimeni nu a fost rănit în explozia produsă dimineaţă devreme la Curtea de Apel din Atena. Explozia a spart ferestre şi a distrus faţada clădirii. Focuri de armă au fost de asemenea trase în direcţia unui agent de securitate prezent.
    
Într-un comunicat, Grupul de luptători populari (OLA) a declarat că Curtea de Apel a susţinut legalitatea măsurilor de austeritate precum tăierea pensiilor şi a salariilor, în schimbul planurilor de salvare ale creditorilor internaţionali, potrivit Agerpres.
    
„Justiţia este ca un şarpe. Îi muşcă doar pe cei desculţi”, a declarat grupul într-o proclamaţie. Poliţia a anunţat că apreciază revendicarea ca fiind autentică.

Citeşte şi Explozie a unui dispozitiv în faţa unui tribunal din Atena: nu există victime
    
Grupul a revendicat anterior responsabilitatea pentru o explozie produsă în faţa birourilor Federaţiei elene de afaceri din Atena în 2015 şi două atacuri în 2013 – unul la sediul partidului conservator grec Noua Democraţie şi altul la reşedinţa ambasadorului german. Acelaşi grup a revendicat responsabilitatea unei mici explozii în faţa birourilor unei bănci comerciale şi la sfârşitul anului 2016 pentru pentru plasarea unei bombe la Ministerul Muncii din Atena, găsită de poliţie şi dezamorsată.
    
Atacurile la scară redusă asupra întreprinderilor, clădirilor publice, poliţiei şi politicienilor sunt frecvente în Grecia, care are o istorie de violenţă politică.