Un grup de migranţi a încercat să intre cu forţa în incinta Comediei Franceze şi a vrut să îl reţină pe administratorul teatrului

Între 200 şi 300 de migranţi, solicitanţi de azil sau persoane fără documente de şedere, au încercat duminică seară, la Paris, să pătrundă în incinta Comediei Franceze pentru a-l reţine pe administratorul teatrului în scopul soluţionării situaţiei lor, relatează AFP.

17 dec. 2018, 15:36
Un grup de migranţi a încercat să intre cu forţa în incinta Comediei Franceze şi a vrut să îl reţină pe administratorul teatrului

În jurul orei locale 21.00 (20.00 GMT), un mic grup de migranţi a încercat să pătrundă în incinta Comediei Franceze, în centrul capitalei, fiind respinşi într-o primă fază de agenţii de pază.

Peste 200 de alţi migranţi, originari în majoritate din Africa subsahariană, li s-au alăturat apoi şi au încercat din nou să forţeze intrarea în celebra instituţie culturală, unde se juca Lucrezia Borgia de Victor Hugo, reprezentaţie pe care doreau să o întrerupă, potrivit Agerpres.

Ajunse foarte rapid la faţa locului, forţele de ordine au lansat o grenadă lacrimogenă şi migranţii s-au aşezat, fiind încercuiţi în calm de forţele de ordine.

Acţiunea a fost organizată la iniţiativa a două organizaţii de ajutorare a migranţilor.

Citeşte şi „Urgenţă atentat” – în Franţa a fost ridicat la maxim nivelul de alertă

Scopul iniţial a fost reţinerea administratorului Comediei Franceze, Eric Ruf, pentru ca acesta să le obţină o întâlnire cu ministrul de interne Christophe Castaner, cu care să discute despre reglementarea situaţiei lor, potrivit Agerpres.

„Nu pe omul de teatru am venit să-l căutăm, ci pe administratorul general numit direct de aceia care dau ordinul să fim vânaţi”, se putea citi într-un pliant distribuit la faţa locului.

„M-am săturat. Am venit aici pentru legalizarea şederii”, a declarat pentru AFP Abdoulaye, un bucătar malian fără documente de 35 de ani, care lucrează în Franţa din 2011.

„Mi-aş dori documente, un loc unde să dorm şi un venit”, a spus la rândul său Abdallah, un sudanez de 32 de ani, venit în Franţa în urmă cu doi ani şi care doarme „pe stradă, sub un pod”.