Un grup rebel apropiat Al-Qaida a revendicat doborârea avionului de luptă al armatei siriene

Un grup rebel sirian aliat organizației teroriste Al-Qaida a afirmat marți că a doborât un avion militar al regimului în apropierea localității al-Eis, în nordul Siriei, o operațiune atribuită anterior grupării jihadiste Frontul Al-Nosra.

06 apr. 2016, 09:02
Un grup rebel apropiat Al-Qaida a revendicat doborârea avionului de luptă al armatei siriene

Într-un comunicat postat pe Twitter, gruparea salafistă Ahrar al-Cham, care luptă alături de Frontul Al-Nosra, ramura siriană a Al-Qaida în Siria, afirmă că ‘a doborât un avion care efectua raiduri’ asupra localității al-Eis.

Anterior, o sursă a rebelilor și Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au anunțat că avionul a fost doborât de jihadiștii Al-Nosra în apropierea localității al-Eis, în provincia Alep, și că pilotul a fost capturat.

Jihadiștii Frontului Al-Nosra au cucerit al-Eis săptămâna trecută după ce au alungat armata siriană, a afirmat OSDO.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu un avion doborât și a cărui epavă este înconjurată de rebeli.

Citeşte şi Rebelii sirieni au doborât un avion de luptă, în Alep GALERIE FOTO

Citând surse din cadrul armatei, un site de informații proguvernamental, Al-Masdar News, l-a identificat pe pilot ca fiind Khaled Said, adăugând că Mussab Hourani, copilotul, a fost ucis.

Aceste informații nu au fost confirmate de guvernul sirian sau de armată.

Supremația aeriană este un avantaj major al armatei siriene în lupta cu rebelii. Aceștia din urmă au încercat să-și procure sisteme antiaeriene pentru a se apăra în fața raidurilor puternice conduse de avioane siriene și ruse, dar se pare că susținătorii lor nu au dorit să le furnizeze astfel de arme de teama că ele ar putea ajunge în posesia grupărilor ultraradicale.


loading...