Un haker din Focşani a furat banii donați unui copil bolnav de cancer

Un copil bolnav de cancer se numără printre victimele lui Tiberiu L., tânărul de 21 de ani, din Focșani, care a fost pus sub control judiciar de judecători, după ce a fost acuzat de fraudă informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Este vorba de Ionuț Șchiopu, din satul Oreavu, comuna Gugești.

03 dec. 2014, 11:30
Un haker din Focşani a furat banii donați unui copil bolnav de cancer

Familia băiatului bolnav de cancer a constatat cu stupoare că banii nu mai sunt pe card în momentul în care se pregătea să plece cu Ionuț la tratament, la București, scrie monitorulvn.ro. Intenționau să meargă la bancă pentru a vedea ce s-a întâmplat cu banii lor, dar nu au mai apucat pentru că au fost sunați de polițiștii de la Crimă Organizată, care i-au informat că cel care a făcut plăți cu cardul lor a fost prins.

Citeşte şi VEŞTI BUNE pentru bolnavii de cancer. Pacienţii pot beneficia GRATUIT de o metodă de tratament revoluţionară

„Pe noi ne-a contactat poliția de la Crimă Organizată și ne-a spus că au prins hoțul. Noi am constatat că ne lipseau niște bani de pe card, puțin peste 1.200 lei, atunci când am verificat cardul să vedem ce mai aveam pentru că urma să mergem cu copilul la București. Anterior, am cumpărat o canapea de la un magazin mare din Focșani, pentru băiat, pentru că cea pe care dormea era foarte tare. Urma să mergem la bancă să vedem ce s-a întâmplat, dar ne-a sunat poliția și ne-a spus că a prins hoțul. Ni s-au dat asigurări că-i vom recupera. Banii aceștia erau din donațiile oamenilor cu suflet, care ne-au ajutat și nu ne-am putut gândi că într-un magazin mare se poate întâmpla așa ceva. Banii erau pentru tratamentul copilului”, a spus Liviu Șchiopu, tatăl băiețelului.

De altfel, pe pagina de Facebook a copilului a fost postat un mesaj despre cele întâmplate. „Un răufăcator a reușit prin mijloace doar de el știute să ne sustragă o sumă importantă de bani de pe card. Noi credem că a fost un ajutor divin deoarece banii erau donați de oameni generoși, destinați mie pentru a mă ajuta în lupta împotriva cancerului. Poliția a descoperit hoțul și ne-a dat asigurări că prejudiciul poate fi recuperat. Multumim Poliției Române că veghează asupra cetățenilor permanent!”.

Citeşte şi S-a ras în cap şi a pretins că are CANCER. Nu o să crezi ce sumă COLOSALĂ a strâns

Băiețelul din Oreavu nu este singurul păgubit de Tiberiu L., dar este ultimul, pentru că, la finele lunii trecute, polițiștii de la Crimă Organizată i-au venit de hac. El a fost reținut de polițiști și prezentat instanței, dar aceasta din urmă a apreciat că poate fi cercetat și sub control judiciar.
Reamintim că pe data de 21 noiembrie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate Vrancea au depistat în flagrant un tânăr, bănuit că ar fi efectuat tranzacţii frauduloase pe internet, prin folosirea datelor de identificare ale cardurilor mai multor persoane.

„La data de 21 noiembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Vrancea au depistat în flagrant un tânăr de 21 ani, din municipiul Focşani, în timp ce ridica de la un serviciu de curierat rapid un colet cu mărfuri achiziţionate prin utilizarea neautorizată a datelor unui card bancar. În urma investigaţiilor, poliţiştii au stabilit faptul că acesta, în cursul lunii noiembrie a.c., în calitate de angajat al unui magazin din localitate, ar fi obţinut în mod fraudulos datele de identificare ale cardurilor mai multor persoane. Folosindu-se de acestea, ar fi efectuat mai multe tranzacţii frauduloase pe internet. Valoarea prejudiciului cauzat a fost de aproximativ 10.000 de lei, poliţiştii reuşind recuperarea acestuia în proporţie de peste 50%. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea întregului prejudiciu cauzat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani”, se arăta în informarea IPJ Vrancea.


loading...