Un hoţ care a spart un bar din Suceava a sunat la 112 după ce s-a tăiat într-o vitrină

Un tânăr în vârstă de 30 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a sunat la 112 şi a sesizat că a surprins în flagrant un furt în municipiul Suceava, mai mult, declarând că a fost lovit de hoţul care a ieşit din magazinul-bar spart. După cercetările poliţiei a rezultat însă că cel care a sunat la 112 este chiar hoţul, iar acesta s-a panicat în momentul în care s-a tăiat în vitrina barului pe care l-a spart.

18 apr. 2019, 13:03
Un hoţ care a spart un bar din Suceava a sunat la 112 după ce s-a tăiat într-o vitrină

Apelul la 112 a fost înregistrat în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1.00. Valentin Petrea, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, a sesizat comiterea unei spargeri pe Aleea Venus din Suceava, în cartierul George Enescu, scrie monitorulsv.ro. El a fost preluat de o ambulanţă pentru că avea o tăietură la un picior.

El a declarat că a venit de la Câmpulung Moldovenesc spre Suceava pentru a retrage bani de la un bancomat şi că a fost agresat de un necunoscut, spărgătorul barului. Din interiorul barului spart s-a reclamat sustragerea a 24 de pachete de ţigări, precum şi a sumei de 23 de lei.

Citeşte şi Zăpadă ca-n decembrie în Bucovina. Imagini inedite surprinse în mijlocul primăverii VIDEO

Poliţiştii au început să aibă suspiciuni, printre altele găsind asupra tânărului mai multe pachete de ţigări din mărcile sustrase din bar.

Pe parcursul cercetărilor a rezultat că spărgătorul este chiar tânărul în vârstă de 30 de ani.

Din cercetările poliţiştilor suceveni a rezultat că tânărul din Câmpulung Moldovenesc a venit la Suceava împreună cu un complice, cu maşina. Acesta a pus ochii pe magazinul-bar de pe Aleea Venus, aflat lângă stația de autobuz Confecția, de pe strada Universității. Aici, susţin anchetatorii, a coborât din maşină şi a spart cu o cheie franceză geamul din partea stângă a barului şi a pătruns în interior. După ce a luat din magazin mai multe pachete de ţigări şi mărunta sumă de bani, în magazin s-a declanşat alarma, iar acesta s-a speriat. În momentul în care a ieşit din magazin, pe geamul pe care intrase, bărbatul s-a tăiat la piciorul drept într-un ciob de sticlă.

Pentru că cel care îi era complice fugise, tânărul care sângera puternic a sunat la 112 şi a inventat povestea spusă iniţial, susţin anchetatorii.

În baza probatoriului administrat în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspect sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat”. În cursul zilei de marţi, pe numele său a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Ieri, tânărul a fost adus de polițiști la locul faptei, pentru reconstituire.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Suspectul se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată.