Un hotel din Mogadiscio a fost atacat cu maşină capcană. Cel puţin 12 persoane au murit

Insurgenţii shebab din Somalia care aparţin reţelei teroriste Al-Qaida, au revendicat, duminică, un atac ucigaş asupra unui hotel din Mogadiscio.

01 nov. 2015, 12:54

Insurgenţii islamişti au folosit pentru acest atac o maşină plină cu explozibili, pe care au adus-o în incinta hotelului şi au detonat explozibilii respectivi, scrie presa franceză. Insurgenţii intenţionau ca, în acest fel, să îşi facă drum liber în hotel.

Atacul s-a produs la primele ore ale dimineţii, asupra hotelului Sahafi care se află înapropierea unei zone pe unde circulă, de obicei, parlamentari somalezi, funcţionari şi oameni de afaceri.

Citeşte şi Atac al islamiştilor shebab asupra Ministerului Educaţiei din Somalia: Şase morţi

Teroriştii au ameninţat că vor intra în hotel pentru a ucide oamenii aflaţi înauntru, însă forţele armate din cadrul Uniunii africane din Somalia (AMISOM), care luptă împotriva shebabilor alături de guvernul somalez, au informat că au reuşit să securizeze zona.

Martorii oculari au relatat că au văzut mai multe cadavre după producerea exploziei. Practic, în interiorul hotelului s-au produs două explozii, atacatorii intrând în hotel după cea de-a doua. Au avut loc schimburi intense de focuri între militarii somalezi şi insurgenţi, precum şi au fost auzite mai multe explozii. Oamenii care se aflau la intrarea în hotel au fost ucişi. Douăsprezece cadavre arată primul bilanţ al victimelor atentatului.

Insurgenţii Shebab luptă pentru răsturnarea guvernului somalez. În trecut, aceştia au mai comis atacuri împotriva hotelurilor din Mogadiscio. Tactica lor frecventă este cea folosită şi în cazul d faţă: umplu o maşină cu explozibili, iar aceasta este condusă de un kamikaze şi proiectată în obiectivul respectiv şi astfel atacatorii îşi croiesc calea în interiorul obiectivului vizat, unde îi atacă pe ocupanţi.