Un ieşean a ajuns de 52 de ori la spital în comă alcoolică

Un bărbat a ajuns de 52 de ori la Spitalul de Urgenţe din Iaşi după ce a uitat să se oprească din băut. Acum ieşeanul se simte vinovat şi vrea ca toţi cei aduşi în stare de ebrietate la spital să fie pedepsiţi.

31 oct. 2011, 14:53
Un ieşean a ajuns de 52 de ori la spital în comă alcoolică

În ultimii cinci ani, bărbatul de 44 de ani a fost adus cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţe de 52 de ori, adică de aproape zece ori pe an. Medicii au intervenit să-i salveze viaţa în urma consumului excesiv de alcool.

Duminică noaptea, ieşeanul ajuns din nou pe patul de spital. De această dată a recunoscut că a băut prea mult, ba mai mult, le-a spus medicilor că pacienţii care ajung în stare de ebrietate la spital ar trebui pedepsiţi cu muncă în folosul comunităţii.

Abia trezit din beţie, pacientul a început să aibă remuşcări. „Rugăm Parlamentul să ia măsuri foarte drastice. Dacă un domn ca mine ajunge la spital din cauza băuturii, când scapă din spital să plătescă cu ziua. Nu este obligat spitalul să mă întreţină pe mine bochetar care beau”, a spus pacientul.

În fiecare zi, la Iaşi, la Spitalul de Urgente ajung câte trei pacienţi în stare gravă în urma consumului de alcool. De cele mai multe ori, pacienţii alcoolici sunt trataţi pe banii spitalului. „De fiecare dată este nevoie de evaluare clinică, imagistică şi biologică, examene toxicologice complexe. Iar de multe ori, de ce să nu spun, măsuri de terapie intensivă”, a explicat medicul primar de la centrul a Traumă şi Toxicologie „Sfântul Ioan”, Tudor Ciuhodaru.

Românii sunt printre cei mai mari consumatori de alcool din lume. În Europa suntem chiar printre primele locuri în ruşinosul top.