Un important oraş din România rămâne fără apă caldă timp de o lună de zile. Mii de oameni sunt afectaţi

Ploieştiul rămâne fără apă caldă timp de o lună de zile. Localnicii vor trebuie să încălzează apa de la 1 august. Anunţul a fost făcut de noul operator care furnizează agentul termic.

27 iul. 2022, 23:07
Un important oraş din România rămâne fără apă caldă timp de o lună de zile. Mii de oameni sunt afectaţi

Un important oraş din România rămâne fără apă caldă timp de o lună de zile. Este vorba despre municipiul Ploieşti, din judeţul Prahova.

Un important oraş din România rămâne fără apă caldă timp de o lună de zile. Anunţul făcut de compania de termoficare

Citeşte şi Jale în Capitală! 35% din blocuri nu au apă caldă. Șeful Termoenergetica: Suntem într-o situație critică. Reparațiile se fac greu din cauza lipsei muncitorilor

Termoficare Prahova SA, noul operator care furnizează agent termic în municipiul Ploieşti, anunţă sistarea furnizării de apă caldă menajeră, pentru o perioadă de minim 30 de zile, în vederea începerii reparaţiilor de strictă necesitate la Cazanul de Apă Fierbinte (CAF) 2, singura sursă utilizabilă pentru producerea energiei termice în CET Brazi.

Potrivit oferatorului, vor fi afectaţi consumatorii care sunt racordaţi la centralele termice 23 August şi Bucov.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti, Zoia Staicu, a declarat că măsura anunţată afectează aproximativ 55.000 de apartamente, la centralele 23 August şi Bucov fiind racordate doar câteva scări, potrivit Agerpres.

Probleme cu apa caldă vor fi şi în Sectorul 1 al Capitalei. Deputatul Petre-Florin Manole, preşedintele PSD Sector 1, a criticat-o în termeni duri pe Clotilde Armand, edilul Sectorului 1, pe care o acuză că lasă fără apă caldă peste 15.000 de apartamente din Sectorul 1.

„Primarul Sectorului 1 lasă fără apă caldă, de la 01 august 2022, peste 15.000 apartamente. Începând cu data de 01 august 2022, din vina exclusivă a Primarului Sectorului 1 Clotilde Armand, S.C. CET GRIVIȚA SRL nu mai poate livra agent termic, lăsând fără apă caldă și fără căldură locuitorii Sectorului 1!”, a precizat Petre-Florin Manole.

Deputatul social-democrat afirmă că edilul Sectorului 1 încalcă, cu rea credință, prevederi legale.

„Pentru creșterea eficienței energetice și a capacității de producție, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat în anul 2018 investiția de modernizare a SC CET GRIVIȚA SRL, investiție aflată în curs de derulare, cu termen de execuție 2022 și pe care primarul Sectorului 1 Clotilde Armand o blochează cu bună știință!

Solicităm Primarului Sectorului 1 al Municipiului București respectarea legii și îndeplinirea atribuțiilor astfel încât SC CET GRIVIȚA SRL să livreze în continuare apă caldă și căldură (sezonul rece 2022-2023) către populație. Cetățenii Bucureștiului vor suferi din cauza blocajului administrativ și a incompetenței administrației Armand”, a menţionat Manole.

Citeşte şi Când vor avea bucureştenii apă caldă. Nicuşor Dan: „N-am zis că o să fac minuni, iar afişele din campanie în care promiteam apă caldă n-au fost publicate sau promovate de mine”