Un incendiu a izbucnit la închisoarea Evin din Iran, în urma unor altercaţii între deţinuţi

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la închisoarea Evin din Iran, dar "situaţia este sub control", a raportat agenţia oficiala de presă IRNA, citată de AFP. Opt persoane au fost rănite în urma conflictului.

16 oct. 2022, 11:04
Un incendiu a izbucnit la închisoarea Evin din Iran, în urma unor altercaţii între deţinuţi
Un incendiu a izbucnit la închisoarea Evin din Iran

Un incendiu a izbucnit la închisoarea Evin din Iran. Ţara se confruntă cu manifestaţii de la moartea, pe 16 septembrie, a unei kurde iraniene de 22 de ani, Mahsa Amini, care se afla în arestul poliţiei moravurilor la Teheran, pentru că ar fi încălcat codul vestimentar strict al Republicii Islamice, care prevede în special purtarea vălului de către femei.

Citeşte şi: O europarlamentară şi-a tăiat părul în timpul discursului său din Parlamentul European în semn de susţinere pentru demonstraţiile din Iran după moartea Mahsei Amini – VIDEO

Un incendiu a izbucnit la închisoarea Evin din Iran

Tulburări şi ciocniri au fost observate sâmbătă seară. În acest moment, situaţia este complet sub control şi calmul a revenit în închisoare„, a declarat un înalt responsabil de rândul serviciilor de securitate citat de Irna, precizând că „răzvrătiţii” au provocat un incendiu, potrivit Agerpres.ro.

Ticăloşii au incendiat un depozit de haine din interiorul închisorii Evin, ceea ce a provocat un incendiu„, a spus acest responsabil cu rang înalt, adăugând că au avut loc altercaţii între „răzvrătiţi” şi personalul închisorii.

Site-ul Ministerului Justiţiei, Mizan Online, a raportat că incendiul a izbucnit „în urma unui conflict între mai mulţi deţinuţi având condamnaţi pentru fraude financiare şi furt„.

Potrivit unui pompier de la faţa locului, citat de IRNA, „opt persoane au fost rănite în acest incendiu” care s-a produs în acest penitenciar cunoscut pentru relele tratamente aplicate deţinuţilor politici. Sute de persoane arestate în timpul mişcării de protest ar fi fost trimise acolo.