Incident pe aeroportul Basel, Elveția! Avionul era plin cu români VIDEO

Un incident a avut loc pe aeroportul din Basel, Elveția. Aeronava WizzAir, plină cu români, a fost evacuată complet. Căpitanul a decis să oprească brusc avionul.

20 iul. 2021, 17:28
Incident pe aeroportul Basel, Elveția! Avionul era plin cu români VIDEO

Un incident a avut loc pe aeroportul din Basel, Elveția. Aeronava WizAir, plină cu români, a fost evacuată complet. Piloții au decis să oprească brusc avionul. La momentul actual nu au fost raportate victime, cu toate acestea, aeronava respectivă a mai avut astfel de probleme.

Avionul trebuia să ajungă la Cluj. Avionul a lovit cu aripa o scară mobilă, iar căpitanul a decis să oprească brusc aeronava și să evacuze toți pasagerii. Din fericire nu au fost victime. Aeronava a mai avut probleme cu un motor în care au intrat mai multe păsăsri. A fost deschisă o anchetă la fața locului.

Avion cu pasageri, dispărut de pe radare în Rusia, a aterizat de urgenţă în Siberia

Avion cu pasageri

, dispărut de pe radare în Rusia. Avionul, de tip Antonov An-28, dispăruse de pe radare în districtul Bakcearski.

„Datele arată că avionul s-ar afla în zona localătății Bachkar. Încă nu există nicio comunicare cu echipajul. Conform datelor preliminare, s-ar fi prăbușit”, transmisese serviciul de aviație rusesc.

Avionul se afla în stare perfectă înainte de decolare, iar zborul decurgea normal, dar la un moment dat, baliza de urgență a avionului s-a activat și a semnalat că aeronava a aterizat forțat, notează AP News.

Pe urmele avionului se află un elicopter Mi-8, al Agenției Federale de Transport Aerian. Misiunea este dificilă, pentru că zona în care s-ar afla avionul este împădurită.

Informația transmisă de agențiile de știri vine la 10 zile după ce un alt Antonov An-28, cu 28 de pasageri la bord, a dispărut în Rusia. Fragmentele aeronavei au fost descoperite în regiunea Kamceatka, din estul Federației Ruse.

În urmă cu 10 zile, tot un Antonov An-28, cu 28 de pasageri la bord, a dispărut în Rusia, iar fragmente ale avionului de pasageri au fost găsite în regiunea Kamceatka, situată în Extremul Orient rus.

Zborul din oraşul Kedrovy din regiunea Tomsk către capitala regională Tomsk transporta între 13 şi 17 pasageri, au declarat agenţiile de presă TASS şi RIA, care au citat oficiali locali.

Rapoartele vin la mai puţin de două săptămâni după ce o aeronavă similară, un Antonov An-26, s-a prăbuşit într-o stâncă în condiţii de vizibilitate redusă în îndepărtata peninsulă Kamchatka, în extremul est al Rusiei, ucigând toate cele 28 de persoane aflate la bord, relatează Reuters.