Un individ a încercat să îl agreseze pe fostul director al publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo

Incidentul s-a petrecut la o conferinţă, în Strasbourg,unde un indivit a încercat să îl agreseze fizic pe Philippe Val, fostul patron al publicaţiilor Charlie Hebdo şi France Inter, potrivit cotidianului regional Derniere Nouvelles.

10 nov. 2017, 18:15
Un individ a încercat să îl agreseze pe fostul director al publicaţiei satirice franceze Charlie Hebdo

Joi seara, la o conferinţă cu tema „Populism, cine este vinovat”, printre personalităţile invitate s-a aflat şi Philippe Val, redactorul şef şi apoi directorul publicaţiei Charlie Hebdo şi fost director al France Inter. La conferinţă au asistat aproximativ 200 de persoane.

Cînd Philippe Val a luat cuvântul, un bărbat aflat în public l-a „înjurat violent ” pe jurnalist. După câteva minute, acelaşi individ care ţinea în mâini nişte documente s-a ridicat în picioare şi s-a repezit spre estradă cu intenţia clară de a-l agresa fizic pe Philippe Val, potrivit presei franceze.

Citeşte şi Charlie Hebdo marchează doi ani de la atacul terorist din 2015

Când a încercat să ajungă pe estradă, un agent de ordine şi unul dintre organizatori l-au oprit pe individ şi l-au pus la sol, pentru că bărbatul devenise foarte agresiv.

Poliţia a fost chemată să intervină în acest incident, iar bărbatul a fost evacuat din sală şi trimis în arestul poliţiei.

După acest incident, conferinţa şi-a reluat cursul normal. Nu sunt cunoscute motivele pentru care bărbatul a acţionat cu violenţă.