Un îndrăgit medic din Iași a murit subit, la doar 38 de ani, în urma unui accident banal. Femeia s-a înecat cu mâncare și nu a avut pe nimeni care să o salveze

Georgiana Scurtu, un îndrăgit medic de la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Maria” din Iași, a decedat la doar 38 de ani, în urma unui accident banal.

05 sept. 2023, 17:20
Un îndrăgit medic din Iași a murit subit, la doar 38 de ani, în urma unui accident banal. Femeia s-a înecat cu mâncare și nu a avut pe nimeni care să o salveze
Un îndrăgit medic din Iași a murit după ce s-a înecat cu mâncare

Georgiana Scurtu era medic specialist onco hematolog și își desfășura activitatea la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Atât familia, cât și colegii de breaslă sunt sfâșiați de durere în urma acestei pierderi. Nimeni nu se aștepta ca cea care și-a dedicat viața pentru a salva alți oameni va sârși pentru că nu a avut pe nimeni în preajmă să o ajute.

Citește și: Medic oncolog, despre pacienții care „s-au trezit din morți”. Specialistul a studiat 5.000 de astfel de cazuri: „Sunt sigur că există viață după moarte”

Tânăra a murit în ziua de 3 septembrie și era singură acasă când s-a întâmplat nenorocirea. Apropiații săi spun că s-a înecat în timp ce mânca și că nu era nimeni care să o salveze prin preajmă.

Cel care a făcut anunțul trist a fost doctorul Lucian Burlea, colegul specialistei. Georgiana era considerată un medic dezăvârșit și un „un exemplu de om și de dăruire”.

„Câteodată toamna, anotimpul meu preferat, mă face să mă simt gol, mai ales atunci când aceasta vine în negru și alb. Frumoșii ochi din imagine au aparținut uneia dintre cele mai nobile prietene pe care am avut-o.

Din foarte mare păcate, de două zile am pierdut-o. Pur și simplu … s-a grăbit și a fugit. (…) Parcă mi-a murit o soră, așa mă simt. Urâtă surpriză la început de toamnă.

A fost un caracter rar, o prietenă exemplară. Oricând am accesat-o cu probleme medicale pentru mine și pentru alții, mereu a răspuns prompt. Nu a lăsat oamenii să fie ai nimănui, i-a privit în mod mai atent. Această fetiță, invariabil, m-a ajutat, se implica direct și vorbea cu oamenii pe înțelesul lor. A stat în permanență lângă fetița mea atunci când aceasta s-a confruntat cu o infecție urinară.

Citește și: Obligat să muncească 200 de ore suplimentare într-o lună, un medic s-a sinucis

Atunci, față de un astfel de om nu pot decât să mă înclin și să am niște regrete și o durere atroce. S-a purtat frumos, a fost deschisă și un bun oncolog. Parcă mi-a murit o soră, așa mă simt. Urâtă surpriză la început de toamnă. S-a întunecat cerul și a început să picure. Îmi pare rău! Și mie îmi pare rău! În ultimul timp parcă aud cam des de moarte în jurul meu.

Cu toate acestea, nu cred că moartea sa are legătură cu faptul că era vaccinată. Sunt de părere că nimeni nu și-a propus, la nivel mondial, prin vaccin să extermine medicii. A fost un șoc pentru noi, era o tânără care pentru mine a fost mai mult decât specială”, a transmis medicul Burlea.