Un infractor din Vrancea şi-a înscenat moartea pentru a scăpa de condamnare

Un infractor din Vrancea şi-a înscenat moartea ca să scape de puşcărie. Ca să nu ajungă la închisoare pentru şase ani, individul a falsificat un certificat de deces şi şi-a trimis mama cu documentul în instanţă. Strategia ar fi avut succes, dacă poliţiştilor nu li s-ar fi părut suspectă moartea prematură a infractorului. 

28 iun. 2016, 06:08
Un infractor din Vrancea şi-a înscenat moartea pentru a scăpa de condamnare

Cristinel Viorel Ibriş, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat anul trecut la şase ani de închisoare. Acesta  a falsificat adeverinţe de salariat, cu ajutorul cărora, prin diverşi complici, a achiziţionat bunuri electrocasnice.

Sentinţa nu a fost însă definitivă, astfel că bărbatul a pus la cale un plan pentru a scăpa de închisoare. Acesta s-a gândit să-şi însceneze moarte. Cristinel Viorel Ibriş a falsificat ştampile, pe care le-a pus le un act de deces. Bărbatul a avut-o complice chiar pe mama sa, pe care, a trimis-o cu actul la Evidenţa Populaţiei. Acolo, femeia a obţinut un act cu care s-a prezentat judecătorilor, care, au fost nevoiţi să încheie procesul.

„În baza disp. art. 396 alin. 6 cod procedură penală rap. la art. 16 alin. 1 lit. f cod procedură penală încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Ibriş Cristinel Viorel pentru infracţiunile pentru care acesta a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 2311/P/2014 emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat, prin decesul inculpatului şi înlătură dispoziţia de revocare a liberării condiţionate a acestuia cu privire la restul neexecutat de pedeapsă de 822 zile închisoare”, se arată în decizia magistraţilor din ianuarie 2016, potrivit adevarul.ro.

Poliţiştii însă, nu s-au lăsat păcăliţi şi au reuşit să-l prindă pe bărbat. Acum el este judecat pentru fals material în inscrisuri oficiale, alături de mama sa, Angelica şi ar putea primi ani în plus la pedeapsa iniţială.